Drugič bo pred naročilom preverila cenik

Drugič bo pred naročilom preverila cenik

M.M.
01.10.2024, 4:19
0
Se strinjate s teorijo šanka in mize?

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Če kavo piješ v kavarni blizu Trga svetega Marka v Benetkah, potem lahko pričakuješ visok znesek na računu. Hrvatica je namreč "pojamrala", da je za  kavo in dve sladki gazirani pijači plačala 25,50 evra. Le za kavo je odštela 6,50 evra.

Ta znesek se ji je zdel pretiran. Ali je res? Na Instagramu je sledilce povprašala, kaj menijo o tem znesku. Številni so v komentarjih zapisali, da je cena popolnoma razumljiva, saj je pijačo naročila na prepoznavni turistični lokaciji. Poudarili so, naj drugič pred naročilom preveri cenik in se tako prepriča, ali so to zanjo sprejemljive cene. 

Komentatorji so navedli tudi svoje izkušnje. Tako je eden od uporabnikov zapisal, da je v središču Dunaja spil dve kavi, za kateri je odštel 70 evrov.

So pa bili tudi takšni komentarji, ki pravijo, da so na Hrvaškem plačali že višje zneske, na primer v hrvaški Istri. 

PREBERI ŠE

To lahko z 10 evri počnete v Rovinju: video ima že milijon ogledov

PREBERI ŠE

Ko je kava predraga tudi milijarderjem

Komentatorji so opozorili še na to, da je kava v Italiji dražja, če se usedete k mizi, občutno cenejša pa, če jo spijete stoje pri šanku. "Tako nam je bilo razloženo, ko smo bili v Benetkah na ekskurziji ... In res en del skupine se je na Trgu svetega Marka usedel na teraso, drugi pa je stal pri šanku. Slednji so kavo plačali 1,50, tisti na terasi pa sedem evrov," je razložil eden izmed komentatorjev in dodal, da domačini plačujejo nižje cene. 

PREBERI ŠE

'Ni res, da tujcem zaračunamo več. Gre za to, da domačini plačajo manj'

Povzeto po net.hr