Družina šokirana, ko je prišel račun iz porodnišnice: Ali je možno, da je ...

Družina šokirana, ko je prišel račun iz porodnišnice: Ali je možno, da je dojenček v treh dneh 'zapravil' toliko?

M.M.
14.09.2024, 4:57
1
Z računa je razvidno, da so za novorojenčka porabili štiri stekleničke, 26 paketov rokavic, 50 metrov gumirane tkanine ... Družina Stanković je vložila pritožbo, a jim klinični center v črnogorski prestolnici že več kot mesec dni ne odgovori.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Novorojenka v Kliničnem centru Črne gore (KCCG) je v treh dneh zapravila približno 600 evrov – pojedla je več kot tri kilograme otroške hrane, porabila štiri stekleničke, 26 paketov rokavic s po 200 kosi, 50 metrov gumirane tkanine ... Tako poroča spletna stran vijesti.me, ki dodaja, da je račun porodnišnice izstavljen družini Stanković, potem ko sta mati in otrok konec julija zapustila Ginekološko kliniko.

Družina je na ta račun v začetku avgusta vložila ugovor in sprožila postopek pri varuhu pacientovih pravic, a odgovora do danes ni prejela. V KCCG, ki jo vodi Aleksandar Radović, so pred slabim mesecem za Vijesti povedali, da je pritožbeni postopek v teku in da bo varuh pacientovih pravic v skladu s postopkom družini dostavil pisni odgovor, potem ko bo ugotovil vsa dejstva.

PREBERI ŠE

Tako vrtoglavi so stroški poroda v ZDA. Kako pa je pri nas?

Stroški poroda in nastanitve mamice in dojenčka Stanković julija letos so znašali okoli 3000 evrov, glede na to, da otrokova mati, sicer Perujka, še nima črnogorskega državljanstva, oče pa je zaradi spora z nekdanjim delodajalcem začasno ostal brez zdravstvenega zavarovanja. 

Novorojenček
NovorojenčekFOTO: Profimedia

Ko so družini ob odhodu iz bolnišnice izročili račun, pa so bili šokirani, saj naj bi novorojenček v treh dneh bivanja v porodnišnici zapravil nekaj več kot 600 evrov. Starši so prepričani, da navedena količina porabljenega materiala ne more biti resnična, zato so se pritožili. Količina otroške hrane je nelogična, število rokavic tudi ... 

PREBERI ŠE

Že porod je tako drag, kaj šele varstvo otroka

Povzeto po vijesti.me.