
Več kot tretjina vprašanih na hrano pozabi, dokler se ne pokvari, medtem ko vsak peti poskuša porabiti vso hrano.
Kljub temu je skoraj vseh od 2000 vprašanih odgovorilo, da jim ni vseeno, če mečejo hrano v smeti, kar 27 odstotkov pa bi si jih želelo, da v svojem gospodinjstvu ne bi metali hrane v smeti, a ne vedo, kako to uresničiti.
Raziskava je pokazala, da četrtina vprašanih v povprečju zavrže 1,1 kilograma hrane, torej zavrže približno 27 funtov (30 evrov) na teden. Izkazalo se je tudi, da ta hrana največkrat konča v zabojnikih za mešane komunalne odpadke.
Raziskava, ki jo je izvedlo podjetje OnePoll, je med drugim razkrila, da se kar 47 odstotkov vprašanih počuti krive, ker so zavrgli toliko hrane, k spremembi pa jih najbolj motivirata varčevanje (63 odstotkov) in skrb za okolje (60 odstotkov).
Samo štirje od desetih vprašanih bodo jedli hrano, ki ji je potekel rok uporabe, za uživanje pa menijo, da je sprejemljivo do tri dni po preteku roka uporabnosti.
Seznam hrane, ki najpogosteje konča v smeteh: kruh korenček že pripravljena solata gobe banane šunka mleko jabolka zelena solata sir jagode čebula kumare piščanec krompir kuhane testenine paradižniki pomaranče jajca kisla smetana
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV