Lastnica apartmaja na Jadranu razkrila, koliko zasluži v eni sezoni

Lastnica apartmaja na Jadranu razkrila, koliko zasluži v eni sezoni

M.M.
15.09.2024, 4:34
2
Razkrila je zneske, ki jih zasluži v eni turistični sezoni. Preverite!

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Povprečna neto plača za junij 2024 je na Hrvaškem po podatkih Državnega statističnega urada (DSU) znašala 1315 evrov. In medtem ko številni Hrvati le sanjajo o občutno višjih dohodkih, je eden od uporabnikov Reddita vprašal, ali na Hrvaškem obstajajo ljudje, ki zaslužijo več kot 40.000 evrov na mesec. Ni jih dolgo iskal. Seveda so to lastniki apartmajev na hrvaški obali. 

Ena lastnica je celo razkrila, koliko lahko zasluži v eni turistični sezoni. 

Zaslužek 500 tisoč evrov na leto

"Sprašujem se, kako lahko nekdo na Hrvaškem zasluži okoli 50.000 evrov na mesec brez oddajanja stanovanj, hotelov in podobnih služb," je zapisal na družbenem omrežju.

Komentarji pod objavo so razkrili, da profesionalni športniki, plastični kirurgi in bančni menedžerji kujejo tako velike dobičke. Neki uporabnik je omenil, da pozna več ljudi, ki zaslužijo ogromne vsote. 

"Ja, osebno poznam tri. Prvi, lastnik uspešne restavracije, zasluži približno 700 tisoč evrov na leto, drugi, lastnik turistične agencije, okoli 500 tisočakov, tretji, lastnik stanovanja, pa tudi okoli 500.000 evrov na leto. Če delaš za nekoga drugega, so te številke težko dosegljive," je zapisal komentator. 

Drugi pa je prepričan, da če bi nekdo želel toliko zaslužiti, bi moral "na žalost izkoriščati več delavcev, ki delajo zanj". "To je žalostna realnost današnjega časa," je dodal.

Split
SplitFOTO: AdobeStock

Nato pa se je oglasila lastnica apartmaja na hrvaški obali in delila svojo izkušnjo o zaslužkih. "Apartmaje oddajam in čistim sama, kar pomeni, da agenciji ne plačujem 35-odstotne provizije in ne najemam čistilk. V sezoni zaslužim okoli 10 do 12 tisoč evrov na en apartma. To je v štirih mesecih," je zapisala.

Lastnica je še pojasnila, da apartma oddaja po ceni od 90 do 140 evrov, odvisno od dela sezone. "Cene prilagajam 'last minute bookingu', vendar so vedno v tem razponu, bolj ali manj. Večinoma je apartma zaseden, občasno pa je prazen dan ali dva. Sprejemam rezervacije, krajše od sedem nočitev, včasih pa tudi rezervacije za tri nočitve, če imam 'luknjo'. Prav tako nisem določila fiksnega dneva prihoda ali odhoda kot mnogi drugi," je pojasnila lastnica apartmaja.

Se vam zdi to dober posel?

PREBERI ŠE

Ali se izplača kupiti apartma na Hrvaškem in ga oddajati?

Povzeto po net.hr

PREBERI ŠE

Nov udarec za lastnike apartmajev na Hrvaškem