Odkrila poceni letovišče: 'Pivo stane en evro, hotel s polnim penzionom pa ...'

Odkrila poceni letovišče: 'Pivo stane en evro, hotel s polnim penzionom pa ...'

M.M.
02.08.2024, 10:47
3
Kljub številnim predsodkom o poletnih počitnicah v Bolgariji se je družina vendarle podala na poletno avanturo in ovrgla negativne komentarje o tej državi.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V skupini "Bolgarian Vacation" na Facebooku je svoje razmišljanje o tej državi objavila Željka, ki je z družino v tej državi preživela čudovite počitnice. Nekateri so namreč še vedno prepričani, da v Bolgariji ni lepih plaž, a omenjena ženska zatrjuje prav nasprotno, poroča hrvaška spletna stran net.hr.

"Letos smo prvič dopustovali v Bolgariji, natančneje v letovišču Sončna obala. Tam smo prespali 11 noči. Naša izkušnja je bila izjemno pozitivna. Pred odhodom smo slišali veliko negativnih komentarjev in predsodkov o dopustovanju v Bolgariji, a smo se vseeno odločili za obisk ... In nismo se pokesali. Še več, naslednje leto se nameravamo vrniti," je zapisala Željka.

Sončna obala, Bolgarija
Sončna obala, BolgarijaFOTO: Adobe Stock

Bolgarija ima ugodne cene

Nato se je ozrla še na cene. "Glede kavarn in barov smo opazili, da so številni zelo ugodni. Na primer, v nekaterih lokalih pivo stane le en evro, kar je izjemno poceni. Po drugi strani pa smo imeli priložnost plačati Aperol Spritz 10 evrov, kar je predrago (dražje od koktajlov v Italiji). Hotel, v katerem smo bivali, je presegel naša pričakovanja. Imeli smo polni penzion in bili smo izjemno zadovoljni s storitvami. Kakor koli, ta dopust je presegel naša pričakovanja in komaj čakamo, da se naslednje leto vrnemo," je zapisala v svojem opisu. 

Mnogi so komentirali, da ne razumejo, zakaj drugi negativno govorijo o Sončni obali. 

PREBERI ŠE

'Ta država postaja nova Hrvaška'

"Ko smo prvič rekli, da gremo na Sončno obalo, so vsi rekli, da je tam umazana voda, veliko alg, nič zanimivega za videti. A glej čudo, na Sončni obali počitnice preživljamo že četrto leto in je za nas odlična. Počutimo se kot doma," je zapisala ženska.

"Letos smo bili prvič v Bolgariji. Zelo smo zadovoljni! Lahko rečem, da so ljudje polni predsodkov o njihovem morju in nasploh o poletnih počitnicah tam. Za primerjavo, Črno morje seveda nima slanosti kot Jadransko ali Egejsko, vendar je voda čista in prijetna za plavanje, plaže so ogromne. Cena namestitve v hotelu 100 metrov od obale je nižja od cene apartmaja v Črni gori," ni skrivala navdušenja še ena ženska. 

Številni so rekli, da je plaža lepo urejena in čista, cene povprečne, zaposleni pa prijazni. 

Ste že kdaj preživeli dopust na bolgarskem morju? Kakšne so vaše izkušnje?

Povzeto po net.hr

PREBERI ŠE

Francozinja po dveh letih življenja na Hrvaškem: Če načrtujete dopust tukaj ...

PREBERI ŠE

'Ni res, da tujcem zaračunamo več. Gre za to, da domačini plačajo manj'