Nadaljujemo s članki, v katerih vam predstavljamo trike in nasvete, kako privarčevati denar. Tokrat se bomo osredotočili na hrano, natančneje na bolonjsko omako.
Dejstvo je, da je bolje naenkrat skuhati več hrane, saj boste s tem privarčevali tako z energijo kot s časom. Bolonjska omaka je taka jed, ki jo lahko shranite v hladilniku ali zamrzovalniku.
A morda se sprašujete, za kaj jo lahko poleg testenin še uporabite? Dobra je tudi poleg polente, riža ali pire krompirja.
Spodaj vam predstavljamo šest jedi, ki jih lahko pripravite s pomočjo ostankov bolonjske omake:
Polnjene bučke ali jajčevci
Bučke in jajčevci so narejeni za polnjenje s finimi nadevi, radi pa jih imamo v različnih kombinacijah – tako mesnih kot zelenjavnih. Ko vam ostane bolonjska omaka, bučki ali jajčevcu preprosto izdolbite sredico, jo napolnite z omako, potresite s sirom, postavite v pečico in pecite na 200 stopinj približno pol ure. Za oblizniti prste!
Lazanja
Če imate bolonjsko omako, ste naredili več kot polovico dela za lazanjo. Včasih omako skuhamo vnaprej samo zato, da skrajšamo čas priprave drugih jedi, na primer lazanje. Če vam je od včerajšnjega kosila ostalo premalo omake, v vsako drugo plast zložite mesno-zelenjavno lazanjo s pečeno ali dušeno zelenjavo.
Testenine iz pečice
Pograbite katere koli testenine in dodajte bolonjsko omako. Nato jih zapecite v pečici: Skrivnost je v hrustljavem parmezanovem posipu, ki bo jedi dal poseben slasten okus.
Musaka
Krompir in bolonjsko omako zlagajte tako dolgo, dokler vam ne zmanjka sestavin, nato pa vse skupaj zalijte z mešanico kisle smetane in jajc. Pecite v pečici in zaželeli si boste, da bi imeli vsak dan ostanke te omake v hladilniku.
Pastirska pita
Pastirska pita (ang. Shepherd's pie) je mesna pita z mletim ali drobno sesekljanim in dušenim mesom v spodnji plasti, na vrhu pa je kremast pire krompir. Vse skupaj spečemo v pečici. Mesu lahko dodate tudi kakšno zelenjavo, ki vam je všeč – grah je odlična izbira.
Chilli con carne
To je ena boljših rešitev, da porabite ostanke bolonjske omake. Dajte jo v lonec, dodajte čili v prahu, kumino, koruzo, fižol iz pločevinke, vodo ali osnovo, da se ne zažge, in pokrito kuhajte na majhnem ognju do pol ure. Pojejte z žlico s koruznim kruhom ali zavijte v tortilje in specite.
Še več TOP receptov poiščite na spletni strani Okusno.je!
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV