Veterinar v viralnem TikToku našteje 5 pasem psov, katerih zdravljenje stane ...

Veterinar v viralnem TikToku našteje 5 pasem psov, katerih zdravljenje stane največ

C.C.
12.01.2024, 8:09
0
Zdrava hrana, nega in igrače, veterinarski stroški – vse to so stvari, ki jih vaš pes potrebuje. Še preden se odločite za pasmo, bi bilo pametno preveriti, koliko vas bo stala oskrba. Nekatere pasme psov so namreč dražje.

Veterinar Amir Anwary je na TikToku posnel viralni video, v katerem je razkril svoj seznam petih pasem, katerih stroški veterinarja so v povprečju bistveno višji. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

5. Ameriški buldog

Na zadnjem mestu tega nehvaležnega seznama je ameriški buldog. Običajno imajo težave s kolki in sklepi, zato morajo pogosto jemati draga zdravila, hoditi na različne rehabilitacijske vaje ali na operacije. Imajo potencial za razvoj drugih gensko prenosljivih zdravstvenih težav.

4. Cane corso

Če so pravilno vzgojeni, so lahko popolnoma zdravi, vendar so tudi dovzetni za različne zdravstvene težave. Najpogosteje jih prizadenejo displazija kolkov, idiopatska epilepsija, demodikoza in nepravilnosti vek. Lahko imajo tudi občutljiv želodec.

3. Bordojska doga

Pri tem velikem psu s sodastim oprsjem obstaja tudi veliko tveganje za napenjanje. Lahko trpi tudi za boleznimi srca, rakom, ortopedskimi težavami in epilepsijo.

2. Rotvajler

Morda nepričakovano je ta priljubljena pasma zasedla visoko drugo mesto. Z njimi je povezana cela vrsta zdravstvenih težav, od ortopedije, značilne za velike pasme, do očesnih in srčnih bolezni. Imajo tudi težave z občutljivostjo želodca, nagnjeni so k razvoju kostnega raka in limfoma.

1. Švicarski planšarski pes

To je zagotovo najdražja pasma, ki jo lahko imate. Imajo enake zdravstvene težave kot vse druge velike pasme, vendar so veliko pogostejše. Pogost pojav je tudi urinska inkontinenca pri steriliziranih samičkah in mladičih.

Katera pa je najdražja mačka, ki si jo lahko privoščijo le bogataši?

Povzeto po Index

Več o domačih ljubljenčkih boste odkrili TUKAJ!