Igralec izgubil tožbo, plačati mora visoko odškodnino

Igralec izgubil tožbo, plačati mora visoko odškodnino

E.R.
18.11.2023, 5:00
0
Graham Chase Robinson je tožila svojega nekdanjega delodajalca, natančneje produkcijsko hišo Roberta De Nira, zaradi diskriminacije na podlagi spola. Porota je v le nekaj urah razsodila njej v prid.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Odločitev porote je končala dolgoletno sodno bitko med igralcem Robertom De Nirom in njegovo nekdanjo asistentko Graham Chase Robinson, ki se je začela po njenem odstopu iz igralčeve produkcijske hiše Canal Productions.

Gospa Robinson je vložila tožbo za 12 milijonov dolarjev (11.058.600 evrov), ker naj bi bila zlorabljena, ponižana, premalo plačana in obravnavana kot De Nirova "pisarniška žena".

Toda porotniki v civilnem sojenju niso ugotovili, da je igralec za vse to osebno odgovoren.

PREBERI ŠE

Odkar je pustil redno zaposlitev, zasluži dvojno

Robinsonova je bila na De Nirovem plačilnem seznamu 11 let. Leta 2008 je bila zaposlena kot njegova osebna asistentka, kasneje pa je napredovala v podpredsednico proizvodnje in financ v podjetju. Toda po prenehanju leta 2019 je igralca tožila zaradi "čustvene stiske in okrnitve ugleda", saj je trdila, da je pogosto dajal "vulgarne, neprimerne in spolno usmerjene komentarje" ter ji dodelil "stereotipno ženske" naloge. De Niro je vztrajal, da nikoli ni bil žaljiv, in čeprav je priznal, da je bil včasih slabe volje, je zanikal njene obtožbe.

PREBERI ŠE

Bo britanska pevka pri 28 letih postala milijarderka?

Produkcijska hiša Canal Productions je nato vložila nasprotno tožbo za 6 milijonov dolarjev (5.529.300 evrov) in jo obtožila zlorabe pisarniških sredstev, kraje lastnine podjetja in prenosa več kot 450.000 dolarjev letalskih milj na njen osebni račun. Toda po osmih dneh pričanja in petih urah posvetovanja o nasprotujočih se zahtevkih porota ni ugotovila, da je Robinsonova odgovorna za kakršne koli zahtevke Canala glede finančne zlorabe.

De Nira med prebiranjem razsodbe ni bilo v sodni dvorani, določili pa so, da bo morala igralčeva produkcijska hiša nekdanji zaposleni plačati 1,2 milijona dolarjev (1.105.860 evrov) odškodnine.

Graham Chase Robinson in David Sanford sta bila z razsodbo zadovoljna.
Graham Chase Robinson in David Sanford sta bila z razsodbo zadovoljna.FOTO: Profimedia

Gospa Robinson je bila videti nasmejana, ko je porota razkrila svojo odločitev, saj je pričela objemati svoje odvetnike, takoj ko so porotniki zapustili sobo, poroča Associated Press. Njen odvetnik je za BBC povedal, da je "navdušen, da je porota videla to, kar smo videli mi".

"Ne samo, da je gospa Robinson dobila tožbo proti Canal Productions, ampak jo je porota prepoznala kot nedolžno, ko je ugotovila, da so De Nirove trditve proti njej neutemeljene," je v svoji izjavi dejal David Sanford.

PREBERI ŠE

Razkrivamo: Kdo bo podedoval njegovo veliko bogastvo?

V dveh dneh na tribuni za priče je De Niro priznal, da jo je občasno zmerjal in v njeni navzočnosti povzdigoval glas, vendar je dejal, da "nikoli ni bil žaljiv". Toda v dramatičnem izbruhu med pričanjem jo je pogledal naravnost v oči in čez sodno dvorano zavpil "sram te bodi".

De Niro je še priznal, da jo je vsaj dvakrat prosil, naj ga popraska po hrbtu, vendar je vprašanje o tem zavrnil z besedami: "V redu, dvakrat? Zdaj si me pa dobila!" Rekel je tudi, da je imela vse več pogojev in zahtev, da bi ostala na delovnem mestu, zaradi česar je zvišal njeno plačo in naziv, čeprav so njene odgovornosti večinoma ostale enake.

PREBERI ŠE

Za to tetovažo je odštel 52.000 evrov

Robinsonova je na drugi strani med pričanjem povedala, da je De Niro od nje zahteval, da je dosegljiva po telefonu ves čas, tudi med prazniki, in da je pogosto kričal nanjo. Trdila je, da je naposled z delom prenehala po "čustvenem in duševnem zlomu", zaradi katerega se je počutila, kot da je dosegla "dno", ter da je trpela za tesnobo in depresijo.

"Nimam socialnega življenja," je rekla. "Izgubila sem življenje. Izgubila kariero. Izgubila finančno neodvisnost. Izgubila sem vse."

Četudi je to morda vrglo slabo luč na Roberta De Nira kot delodajalca, še vedno ostaja izvrsten igralec. Na VOYO si tako lahko ogledate kar dve njegovi filmski uspešnici: akcijsko komedijo Malavita (Family) in misteriozno dramo Rdeče luči (Red Lights).

Vabljeni pa tudi, da si na portalu Bibaleze.si preberete spodnji članek, v katerem igralec razkriva, kako je pri 80. letih postati očka:

PREBERI ŠE

Novopečeni očka razkril, kako je imeti otroka pri 80 letih

 Vir: www.bbc.com