Se obeta velika rast cene zlata? Kje in kako se najbolj splača investirati, ...

Se obeta velika rast cene zlata? Kje in kako se najbolj splača investirati, boste izvedeli tukaj.

PR
25.09.2024, 5:00
Je zdaj res pravi čas za vlaganje v zlato?

Naložbe v naložbeno zlato v zadnjih letih vlagateljem prinaša visoke dobičke, saj cena zlata raste v povprečju več kot 9% letno, kar je več kot inflacija, pa tudi več kot mnoge druge oblike naložb. 

Zlate palice in zlatniki v fizični obliki so se torej že izkazali kot donosnejše varčevanje za vse tiste, ki niso zadovoljni z nizkimi obrestnimi merami za varčevanje v bankah, in zdi se, da je pred nami nova podražitev zlata - vsaj tako trdijo številni strokovnjaki.

Cena unče zlata je trenutno nekoliko višja od 2500 dolarjev, analitiki iz podjetja Bank of America menijo, da lahko v naslednjih 12 mesecih pričakujemo 3000$, medtem ko strokovnjaki za plemenite kovine iz svetovnega združenja LBMA trdijo, da bo do leta 2030 cena unče zlata dosegla kar 7000 dolarjev! 

V prevodu to pomeni, da bi lahko bilo za vlagatelje v zlato, v naslednjih petih letih, trikrat bolj donosnih kot zadnjih pet let.

Zakaj se splača vlagati v zlato
Zakaj se splača vlagati v zlatoFOTO: Arhiv naročnika

Zdaj je odličen čas za vlaganje v zlato

Čeprav cena zlata v povprečju raste več kot 9% letno, obstajajo obdobja, v katerih cena običajno raste veliko hitreje. To so krizni časi, za katere so značilni pojavi, kot so recesija, visoka inflacija in geopolitični konflikti.

Glede na trenutno stanje svetovnega gospodarstva je pojav nove recesije v prihodnjih letih vse bolj verjeten. Na žalost so možni tudi drugi novi konflikti. 

Prav zato se letos vedno več vlagateljev in varčevalcev obrača k zlatu. Podatki Centra Zlata, vodilnega regionalnega trgovca z zlatimi palicami in zlatimi kovanci, kažejo, da povpraševanje podira rekorde, enak trend pa pričakujemo tudi v prihodnjih mesecih. Ko pridejo krizni časi, gre vedno bolje tistim, ki imajo investicijsko zlato, kot tistim, ki se zanašajo le na banke in vlado.

Zlato je neobdavčeno in ga je enostavno zamenjati za gotovino

Naložbeno zlato v fizični obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev je ena redkih oblik naložbe, ki je v celoti oproščena vseh davkov, tako da ves zaslužek od naložb ostane posamezniku, brez kakršnih koli obveznosti do države.

Zlato je tudi zelo likvidno, kar pomeni, da ga je enostavno zamenjati za gotovino kjerkoli na svetu po trenutnem tečaju preko odkupa zlata. Na fizično zlato v obliki plemenitih kovin in zlatih kovancev je zato najbolje gledati kot na valuto, ki je priznana po vsem svetu.

Center Zlata – osrednje mesto za odkup in prodajo zlata

Vlaganje v zlato je danes lažje kot kdajkoli prej. Nakup in prodajo zlatih palic in zlatnikov lahko opravite pri pooblaščenih trgovcih kot npr Center Zlata - vodilni regionalni distributer in odkupovalec naložbenega zlata z več kot 1500 pozitivnimi ocenami zadovoljnih strank. 

Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata.
Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata.FOTO: Arhiv naročnika

Center Zlata ima svojo poslovalnico v Ljubljani, kjer je možno kupiti takoj dobavljive izdelke in tako začeti investirati. Kupljeno zlato lahko prevzamete in hranite pri sebi, obstaja pa tudi možnost shranjevanja v sefih Centra Zlata, ki je popolnoma brezplačno prvo leto za vse stranke. 

Prednosti nakupa zlata v Centru Zlata:
- Vsi izdelki dobavljivi takoj
- 100% zagotovljena dostava v dveh dneh
- Možnost brezplačne hrambe v sefih Centra Zlata
- Garancija najboljše cene na trgu
- Široka paleta izdelkov - od enega grama do kilogramov

Poleg poslovalnic je nakup naložbenega zlata možen tudi preko spletne trgovine z 100% zagotovljeno dostavo na vaš domači naslov v samo dveh delovnih dneh. V asortimanu Centra Zlata je mogoče najti izdelke vodilnih evropskih topilnic, kot sta švicarski Argor Heraeus ali nemški Heimerle Meule, vrednost lastnih zlatih in srebrnih izdelkov pa lahko spremljamo v realnem času z mobilno aplikacijo "Center Zlata".

Najboljšo ponudbo zlatih kovancev in palic na trgu poiščite s klikom na povezavo: CENTER ZLATA

Zaposleni v Centru Zlata so dosegljivi za brezplačna svetovanja o nakupu ali prodaji zlata s klicem na št 030 500 499 e-poštna sporočila info@centerzlata.com.


Naročnik oglasa je Center zlata.