Tako je Zlatan Ibrahimović razdelil premoženje znotraj družine

Tako je Zlatan Ibrahimović razdelil premoženje znotraj družine

M.M.
05.10.2024, 4:47
0
Zlatan Ibrahimović je milijonar, ki se mu je uspelo upokojiti pri štiridesetih, a je ves zaslužen denar skrbno razdelil.

Pravijo, da na svetu ni bolj samozavestnega človeka od Zlatana Ibrahimovića. "Ne morem si kaj, da se ne bi smejal, kako popoln sem," je dejal nogometaš, ki je 3. oktobra praznoval 43. rojstni dan. Je poročen, oče dveh sinov in ima sanjsko bogastvo. Rodil se je v švedskem mestu Malmö. Boril se je, tako kot sta se njegova starša pred njim. 

Da bi na to opozarjal svoja otroka, da denar ne pade z neba, ampak se je zanj treba boriti in delati, je Zlatan v svojem domu obesil sliko svojih nog. S tem jima je dal vedeti, kako je prišel do denarja in premoženja. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Življenjska zgodba enega največjih nogometašev v zgodovini se je začela 3. oktobra 1981 v Malmöju. Rodil se je na Švedskem kot sin Šefika in Jurke, beguncev iz Bosne in Hrvaške. Na samem začetku ni imel veliko možnosti za uspeh. Njegov oče je bil alkoholik in starša sta se ločila, ko je bil star komaj dve leti. Večinoma je živel pri očetu, s katerim pa ni bil v posebej dobrih odnosih. "Z mamo sva si bolj blizu. Z očetom je tako kot vedno, z njim nisem tako blizu kot z mamo, ker sva oba velika egoista. Jaz sem enak njemu in ko se on bori z menoj, se sploh ne zaveda, da se v bistvu bori sam s seboj, ker sva enaka. On me je naredil takšnega, kot sem danes," je razkril. 

O Jurkinem življenju je za medije spregovoril njen brat Gojko Gravić, ki živi na Prkosu. Razkril je, da je Jurka pri 17 letih odšla delat v Nemčijo, tam pa je spoznala svojega prvega moža. Rodila je dve hčerki, Moniko in Violeto. Ob razpadu zakona se je poročila s pevcem Šefikom Ibrahimovićem iz Bijeljine. Z njim je imela dva otroka, Zlatana, ki je postal nogometni zvezdnik, in hčerko Sanelo. Ko je zakon Jurke in Šefika razpadel, je ostala z otroki in bilo je težko. 

Po ločitvi je namreč Zlatan sprva živel z mamo, ki je delala kot hišna pomočnica, nato pa z očetom, ki se je zdravil zaradi alkoholizma. Zlatanova mama je pozneje rodila svojega petega zunajzakonskega otroka, ki mu je ime Aleksandar Đorđević. Prav tako je imel polbrata Šapka, ki ga je dobil oče Šefik. Šapko je žal umrl leta 2014 v starosti 41 let, kar je Zlatana močno prizadelo.

Bil je radodaren do družine

Zlatan Ibrahimović in njegova 11 let starejša žena Helena Seger.
Zlatan Ibrahimović in njegova 11 let starejša žena Helena Seger.FOTO: Profimedia

Zlatan je del milijonov uspel nakazati podjetju, ki ga je zaupal materi in polbratu Aleksandru. Potem je svoji mami kupil razkošno stanovanje v Novalji, da je bila lahko blizu svojih sester. Mami je kupil tudi cerkev na Švedskem za 9,24 milijona evrov, a jo je takoj porušil, da bi zgradil luksuzna stanovanja. Nekdanja gospodinja, ki je ob vzgoji svojih otrok trdo delala po 14 ur na dan, je danes lahko ponosna in zadovoljna.

"Mami sem kupil stanovanje na Hrvaškem, blizu Paga, da je lahko bližje sestrama. Želimo ji poslati Maksija in Vincenta (Zlatanova otroka, op. a.), sama, brez mame in očeta. Naučiti se morata neodvisnosti. Želimo, da preživita nekaj časa na Hrvaškem pri svoji babici, ki ju lahko veliko nauči," je v svoji knjigi zapisal Ibrahimović.

Očetu Šefiku je kupil dom v ekskluzivnem delu Malmöja. Po drugi strani pa Zlatanova mama Jurka živi v ulici Henrika Menanderja v Malmöju, čeprav ne gre za razkošen del mesta, živi v krogu njej dragih sosedov in ljudi iz držav nekdanje Jugoslavije.

Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra, živi v ulici Slotsgatan, ki se nahaja v neposredni bližini Muzeja moderne umetnosti v tem mestu. Na njeno ime je tudi stanovanje v Novalji.

V Sanelini neposredni bližini živi Zlatanova polsestra Monika Anić. Zlatanov najmlajši polbrat Aleksandar Đorđević živi z ženo Lindo Sofie Đorđević v ulici Mabärsgatan. Na tem naslovu je eno od podjetij, prek katerega Zlatan upravlja svoje nepremičnine, s katerimi formalno upravljata njegova mama Jurka in brat Aleksandar. Drugi dve podjetji, v katerih je aktiven Zlatanov polbrat, sta tisti, v katerih ima vodilno vlogo tudi Jurkova mama.

Zlatan je poročen s Heleno in je upokojen. Vsa njegova pozornost je usmerjena v sinova, eden od njiju pa je šel po očetovih stopinjah. Maksimilian Ibrahimović, 18-letni sin švedskega nogometnega zvezdnika , je bil prvič izbran za mlajšo nogometno reprezentanco te države.

Povzeto po stil.kurir.rs.