PREMOŽENJE

Tako srečna sta bila po dobitku, danes pa ...

Natisni4
Nekoč je bil srečen z ženo in dvema otrokoma. Nato je zadel skoraj 170 milijonov evrov. Danes je osamljen in nesrečen. Želi si le živeti v miru, zato načrtuje selitev na skrivno lokacijo.

Adrian Bayford hrepeni po starem življenju, potem ko je pred šestimi leti na EuroMillions zadel 148 milijonov funtov (168 milijonov evrov). Nekdanji poštar in oče dveh otrok se je 15 mesecev po dobitku ločil od žene Gillian, pozneje se je dvakrat razšel z ljubezensko partnerico. Prepričan je, da je vsega kriva pozornost, ki jo je dobil po osvojitvi glavne nagrade. Zdaj 48-letnik namerava prodati vilo za 7,4 milijona evrov in se preseliti na skrivno lokacijo v Avstralijo. 

PREBERI ŠE
Za to zapravlja denar od loterije

Prodal je podjetje in pravi, da je zelo osamljen. Po njegovih besedah vsi vidijo samo njegov denar. Pravi, da ne more niti popiti piva s prijatelji, ne da bi k njemu kdo pristopil. Želi si v le miru živeti. "Zaveda se, da ne živi življenja, kot si ga želi. Denar troši, da bi osrečil druge. Veliko je zapravil za stvari, ki mu nič ne pomenijo. Velika vila in zemljišče ga ne osrečujejo. Prizadet je zaradi slabih razmerij in želi se ustaliti," je dejal eden od njegovih prijateljev. Še huje naj bi mu bilo po poroki njegove nekdanje žene.

Adrian in Gillian Bayford po dobitku leta 2012
Adrian in Gillian Bayford po dobitku leta 2012FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
S to metodo 14-krat zadel glavni dobitek na loteriji

Denar ne osreči. Pred dobitkom sta bila Adrian in Gillian srečen par. Kmalu pa sta ugotovila, da sta med njima "nepremostljive razlike" in sta se razšla. Večina resnično verjame, da jih bodo milijoni osrečili, vendar so raziskave pokazale, da ljudje po zmagi na loteriji ne znajo več uživati v vsakdanjih stvareh. Če niso srečni s sedanjim življenjem, jih tudi denar ne bo osrečil, ugotavljajo raziskovalci.

V raziskavi je leta 1978 sodelovalo 22 dobitnikov, 22 "navadnih smrtnikov", ki niso nič zadeli, in 29 oseb, ki so ostali paralizirani po nesreči. Dobitniki in nedobitniki so bili na splošno bolj srečni od paraplegikov. Razlika pa je bila med dobitniki in nedobitniki – prvih niso ganile vsakdanjosti, kot je na primer dober zajtrk, pogovor s prijateljem ali sprehod v naravi.

PREBERI ŠE
Zaradi dobitka na lotu družina razpadla

Začetno vzhičenje ob zmagi na loteriji kmalu zbledi. Na dobitnike se večkrat obračajo denarja željni, ki jih prej nikoli niso obiskali. Sledijo spori. Tarejo jih skrbi, kam in kako z denarjem, vprašanja, ali naj še hodijo v službo. Mnogi se razidejo s partnerjem, iščejo cilj in mir. Našteto je v nasprotju s pričakovanji ob vplačilu loterijskega lističa, ko ljudje verjamejo, da bo ob zmagi konec vseh njihovih skrbi.

A žal največkrat ni tako. Zato poskrbite za srečo zdaj in takoj, dovolj so malenkosti, ki jih prevečkrat jemljemo za samoumevne. Zdravje, srečna družina, streha nad glavo in hrana v hladilniku so že zelo veliko.