PREMOŽENJE

Koliko božičnice boste prejeli, če sploh

Natisni0
Slovensko gospodarstvo si znova obeta dobro leto in veliko podjetij zaključuje leto z dobičkom. Bodo zaposleni to občutili, ko bo čas za izplačilo božičnice in 13. plače? Preverite!

Ob koncu leta si lahko nekateri zaposleni z izjemo javnih uslužbencev obetajo višjo plačo zaradi božičnice, 13. ali celo 14. plače. Če pa so bila tovrstna izredna izplačila v decembru nekoč skorajda pravilo, se danes vse več podjetij raje odloča za nagrajevanje najboljših že med letom. Preverite, kje in koliko božičnice pa bodo vseeno prejeli v nekaterih slovenskih podjetjih!

PREBERI ŠE
Kdo je delavcem dal 3000 evrov bruto in razmišlja o višanju plače?

PREBERI ŠE
Regres: preverite, koliko ga dobijo v nekaterih podjetjih

Višine božičnic se močno razlikujejo v različnih podjetjih. Ponekod zaposleni dobijo več kot 2000 evrov, drugod pa okoli 100, 200 evrov. Ponekod pa božičnic sploh ni.
Višine božičnic se močno razlikujejo v različnih podjetjih. Ponekod zaposleni dobijo več kot 2000 evrov, drugod pa okoli 100, 200 evrov. Ponekod pa božičnic sploh ni.FOTO: Dreamstime

Naziv rekorderja v izplačilih ob koncu leta že nekaj let brani škofjeloška tovarna LTH Castings, kjer bodo zaposlenim izplačali 2650 evrov bruto božičnice. Kot vsako leto med "bogatejšimi izplačili" izstopajo tudi farmacevti. V Leku bodo ob novembrski plači 13. decembra izplačali 1350 evrov bruto božičnice, kar je 20 evrov več kot lani. Poleg božičnice imajo s kolektivno pogodbo urejeno tudi izplačilo za uspešnost, ki se obračunava glede na dejanski doprinos zaposlenega in uspešnost družbe ter se izplača v začetku leta. Zaposleni v Krki bodo prejeli božičnico v znesku 1700 evrov bruto (lani je znašala 1309,96 evra bruto), ki bo izplačana 19. decembra. Dvakrat letno tudi nagradijo vse zaposlene, z izjemo članov uprave.

V NKBM bodo izplačali 1142 evrov bruto božičnice, kar je 223 evrov bruto več kot lani. Medtem enkrat letno izplačujejo tudi nagrade za uspešnost, predvidoma aprila za preteklo leto.V NLB ne izplačujejo božičnice, "za odgovor glede izplačila nagrad za poslovno uspešnost pa je še prezgodaj, saj bomo objavili šele rezultate za 3. četrtletje". Morebitna nagrada pa je odvisna od posameznikove delovne uspešnosti, zato ni za vse enaka, so pojasnili. Prav tako ne izplačujejo božičnice v Abanki, kjer zaposlene nagrajujejo že med letom.

V podjetju Lumar bodo tudi v letošnjem letu izplačali nagrado v obliki dela plače za poslovno uspešnost. Višina nagrade na posameznega delavca bo 1300 evrov bruto oziroma 1012,70 evra neto in izplačali jo bodo v začetku januarja 2020. Sicer je pri njih povprečna plača do 40 odstotkov višja kot v primerljivih podjetjih. Regres je bil 1300 evrov, zaposlene pa za uspešno delo v obliki stimulacij nagrajujejo tudi že med letom.

Božičnico pri Akrapoviču nadomeščajo z nagrajevanjem. "Sistem se je izkazal za dobrega, saj spodbuja storilnost. Zaposlenim v prvih mesecih naslednjega leta izplačamo nagrado glede na njihovo uspešnost pri doseganju ciljev preteklega leta in od poslovnih izkazov podjetja, ki bodo znani v začetku naslednjega leta. Prav zato o konkretnih številkah še ne moremo govoriti, vendar pa je nagrada ob dobri oceni uspešnosti zaposlenega lahko višja od njegove plače," so sporočili.

V Plastiki Skaza bo božičnica tako kot lani 500 evrov. Nagrade izplačujejo odvisno od uspešnosti poslovanja, ki bo znana po koncu leta, izplačali pa bodo tudi nagrado vsem, ki niso bili bolniško odsotni. V kranjskem Goodyearju bodo ob koncu leta izplačali 900 evrov, kar je 100 evrov več kot leto poprej.

Večina slovenskih podjetij z majhnimi pozornostmi obdaruje zaposlene, medtem ko denar za poslovna darila raje namenjajo v dobrodelne namene. Praviloma imajo organizirana silvestrovanja, pri čemer morajo zaposleni največkrat kriti vsaj del stroškov, v nekaterih podjetjih pa tudi Božiček ali dedek Mraz obdaruje otroke zaposlenih.

V Mercatorju bo ob izplačilu plače 13. decembra izplačana tudi božičnica v višini 200 evrov bruto. Neto vrednost bo izplačana v denarju. Iz Spara Slovenija pa so sporočili, da so vsi zaposleni med letom deležni številnih ugodnosti. "Kot vsa leta do zdaj so tudi v letošnjem predbožičnem času otroci zaposlenih prejeli Miklavžev paket presenečenja, zaposleni pa dodatne nagrade," so razložili. Višina nagrade za poslovno uspešnost v Lidlu bo letos znašala 410, v Hoferju pa 240 evrov bruto.

V Telekomu Slovenije bodo tako kot lani izplačali božičnico v višini 70 odstotkov zadnje znane povprečne bruto mesečne plače zaposlenih v Sloveniji, ki je znašala okoli 1700 evrov. Tako bo bruto božičnica okoli 1190 evrov bruto. V A1 nimajo božičnice ali 13. plače, temveč nagrajujejo zaposlene skozi celotno poslovno leto. "Na podlagi doseganja letnih ciljev nagrajujemo sodelavce na vodstvenih delovnih mestih in sodelavce, ki so v nenehnem stiku z uporabniki, ki jih je skoraj polovica. Pri drugih sodelavcih so se nagrade ob implementaciji novega nagrajevalnega sistema pred nekaj leti razporedile čez celo leto v obliki višje osnovne bruto plače. V primeru izjemne delovne uspešnosti pa sodelavci lahko čez celo leto prejmejo individualno določeno finančno ali nefinančno nagrado," so sporočili.

Po novem so davčno razbremenjena izplačila z naslova uspešnosti poslovanja (božičnica, 13. plača, nagrada za doseganje ciljev, nagrada za uspešnost). Zakon o dohodnini namreč določa, da zaposleni ob izplačilu božičnice, 13. plače ali druge nagrade enkrat v letu od izplačila plačajo zgolj prispevke za socialno varnost, znesek do 100 odstotkov povprečne mesečne plače pa je oproščen plačila dohodnine. Torej, samo prvo izplačilo nagrade v letu je neobdavčeno, medtem ko je treba za vsa naslednja upoštevati razliko med bruto in neto.

V Petrolu bodo 13. decembra vsem zaposlenim izplačali nagrado za poslovno uspešnost v višini 1300 evrov bruto na zaposlenega, kar je osem odstotkov višja nagrada v primerjavi z lanskim letom. V OMV Slovenija imajo vzpostavljen interni sistem nagrajevanja zaposlenih. Nagrade, ki temeljijo na uspešnosti posameznika in uspešnosti podjetja, izplačujejo enkrat letno, in sicer v maju. O konkretnih številkah ne morejo govoriti "zaradi spoštovanja korporativne politike".

PREBERI ŠE
Pozivi po 13. plači in božičnici

Letošnja božičnica v GEN-I bo v višini zadnje znane povprečne mesečne bruto plače v Sloveniji, kar znaša bruto 1712,11 evra, neto izplačilo pa 1333,73 evra. V primerjavi z lani bo višja za znesek povečanja povprečne mesečne bruto plače za letos v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar znaša približno 100 evrov bruto. Ne bodo pa ob koncu leta izplačali niti 13. plače niti nagrad. "GEN-I redno nagrajuje zaposlene v primeru poslovne uspešnosti, in sicer v prvi polovici leta, po znanih rezultatih poslovanja," so sporočili.

V podjetju ELES bodo izplačali božičnico. Znesek še ni znan, se pa lahko ob uspešnem poslovanju izplača božičnica, kot jo določi direktor, in sicer najmanj v višini minimalne plače, ki je trenutno 886,63 evra bruto. Lani so sicer njihovi zaposleni prejeli 969 evrov.

V podjetniški kolektivni pogodbi Elektra Ljubljana pa ni več predvidenega izplačila božičnice. "Imamo pa v skladu s pogodbo predvideno izplačilo poslovne uspešnosti, če so izpolnjeni pogoji. Pogoj za izplačilo je dosežena dobičkonosnost družbe in dodana vrednost na zaposlenega, višina izplačila pa se določi z izračunom ponderjev doseženega rezultata na obeh doseženih pogojih za izplačilo," so pojasnili. Izplačilo zaradi poslovne uspešnosti je med letom, ko so znani dokončni rezultati, vendar nikoli ne presega 100 odstotkov povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji.

V ELESu, Elektru Maribor, Luki Koper, Pošti Slovenije, Zavarovalnici Triglav, Slovenskih železnicah, Darsu, Gorenju še niso sprejeli odločitve o morebitnem izplačilu božičnice. Ko jo bodo, bomo podatek objavili tudi na Cekin.si.

Si želite aktualne novice prejemati tudi na elektronski naslov? Potem se prijavite na Cekinove e-novice!

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke