Načrtovanje večerje
Najprej določite, koliko ljudi boste gostili. Pripravite jedilnik in nato še nakupovalni seznam, s katerim se boste odpravili po nakupih.
Kupite le toliko, kolikor potrebujete. Zakaj? Britanske raziskave so pokazale, da v času božično-novoletnih praznikov zavržemo ogromno hrane. Večina namreč nakupi preveč, saj ne pripravijo natančnega načrta.
Razmislite tudi, da pripravite hrano, ki jo lahko zamrznete. Izdelke, ki jih morate čim prej uporabiti, pa nakupite v manjših količinah.

Sarme – z njimi ne boste nikoli zgrešili
Sarme so na primer takšne, ki jih lahko skuhate na zalogo in jih še dolgo hranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Saj veste – dlje stojijo, boljše so.
Recept za sarme
Namesto goste juhe se odločite za domačo govejo juho, ki jo prav tako lahko jeste še nekaj dni.

Recept za domačo govejo juho
Namesto tort in podobnih kremastih sladic specite domače piškote. Slednje lahko v škatli hranite tudi do treh tednov.
Recept za domače piškote
Pomembno je, da hrane ne mečete stran. Vse, kar bo romalo v smeti, je v resnici proč vržen denar. Če že kupujete na veliko, potem se dobro organizirajte in "zaščitite" živila. Na primer: če ste se odločili, da kruha ne boste pekli doma, temveč ga boste kupili na zalogo, potem višek hlebcev takoj po prihodu iz trgovine pospravite v zamrzovalnik. Ko ga boste potrebovali, ga je treba pravočasno odmrzniti, nato pa ga lahko, ko je še vedno mrzel, a odtaljen, na hitro "popečete" v pečici. Kruh bo lepo topel in hrustljav, kot da bi ga pravkar prinesli iz trgovine.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV