Mama delila pomemben nasvet: tako varčuje za poletne počitnice

Mama delila pomemben nasvet: tako varčuje za poletne počitnice

M.M.
06.01.2022, 4:45
2
Mame znajo dobro načrtovati, kajne? Da bodo poletne počitnice brezskrbne in finančno manj stresne, uporabite prav posebno tehniko, ki jo je predstavila ena zadovoljna mama.

Novo leto se je šele začelo, varčna mamica pa se že pripravlja na poletje. Čeprav je v teh negotovih časih težko kar koli načrtovati, je treba vztrajati pri načrtovanju prihodnosti – še posebej poletnih počitnic. Zato je mama v eni skupini staršev delila trik, ki ji olajša stroške poletnih potovanj, njena ideja pa je zbrala 21.000 všečkov, poroča spletna stran The Sun.

Kot pravi, potrebujete le načrt počitniških aktivnosti, ki jih želite opraviti in nekaj ovojnic. Na vsako napišite, čemu je namenjena, pa tudi znesek denarja, ki bo zadostoval za načrtovano. Nato ves drobiž, ki se vam nabere tekom dneva, shranjujte v ovojnice. Ko dosežete želeni znesek, ovojnico zaprite in jo shranite do poletja. 

Mama se je za ta način varčevanja odločila, ker se izredno veseli poletja in dejavnosti, v katerih uživa z družino, a ko mora paziti na vsak cent, je lahko izredno težko in psihično stresno. 

Zato sistem ovojnic močno priporoča: poleti, ko se odpravijo na počitnice ali načrtovane izlete, le vzame kuverto z denarjem in ve, da ima dovolj denarja za načrtovane aktivnosti, na primer izposojo koles, kajaka, obisk muzejev in podobno. Tako si lahko privoščijo, kar hočejo, ne glede na to, koliko denarja imajo trenutno na računu. Načrtovanje in pravočasno varčevanje sta torej ključnega pomena. 

PREBERI ŠE
Tako je mama privarčevala 25.373 evrov

Navdušila številne starše in posameznike, ki si želijo manj finančno stresnih počitnic

"Odlična ideja. Dobro je vključiti otroke, če imajo žepnino in želijo sodelovati. Imajo cilj varčevanja, saj si želijo med poletnimi počitnicami uživati, in se lahko veliko naučijo o vrednosti denarja," je zapisala ena oseba.

PREBERI ŠE
Ste tudi vi sprejeli takšne odločitve glede denarja?

Tako pa je oče poskrbel za finančno varnost sina: 

PREBERI ŠE
'Moj dve leti star sin ima več denarja kot jaz pri osemnajstih'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke