PREMOŽENJE

Hrvat, ki je na Lotu zadel več kot 400.000 evrov: Poplačal bom kredite

Natisni6
Tudi pri nas se bije boj za visoke dobitke.

Kaj bi vi storili z denarjem, ki bi ga zadeli na loteriji?
Kaj bi vi storili z denarjem, ki bi ga zadeli na loteriji?FOTO: Dreamstime

Naši sosedi poročajo, da je srečnež zadel neverjetnih 421.358 evrov. Preko spletne strani Hrvaške loterije je vplačal dobitno kombinacijo 6+1 v igri Loto 7, poroča hrvaška spletna stran Jutarnji.hr. Gre za igralca, ki na spletu občasno vplača kombinacijo kakšne igre na srečo. Tokrat je vložil 2,57 evra. 

Sporočil je, da je presrečen. In kaj bo storil z denarjem? Pravi, da bo poplačal kredite, preostali denar pa bo investiral. Odločen je, da bo še naprej živel tako, kot je doslej. A kljub temu bo njegov spanec mirnejši, dodaja. 

Tudi pri nas pestro!

Tisti, ki spremljate slovensko igro Loto, veste, da se že nekaj tednov bije bitka za glavni dobitek. Žrebanje je bilo danes zvečer, sedmica, ki je bila vredna 3.740.000 evrov, pa znova ni izžrebana. Tako se lov na zaklad, ki je sedaj vreden že 3.830.000, nadaljuje.

Tudi 7 plus ni našel srečnega dobitnika. Sedaj znaša že 1.160.000 evrov. 

Ljubitelji igre Eurojackpotpa se bodo že v petek zvečer potegovali za glavni dobitek, ki znaša 61 milijonov evrov. 

PREBERI ŠE
Tako srečna sta bila po dobitku, danes pa ...

PREBERI ŠE
'Zavedava se, da je to veliko denarja in da denar ne prinaša sreče. Toda ...'

Večina vztraja na anonimnosti

Spomnimo se primera, ko je dobitnik Super Lotta na Jamajki prihod po denarno nagrado popestril z masko. Z njo si je namreč zakril obraz, saj je vztrajal na anonimnosti. 

PREBERI ŠE
Loterija: po nagrado prišel v maski

Kako pa je v Sloveniji? V Sloveniji lahko dobitniki ostanejo anonimni. Na vprašanje, kako Loterija Slovenije zagotavlja anonimnost osebnih podatkov, odgovarja, da popolno anonimnost osebnih podatkov dobitnikov zagotavlja skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Na podlagi tega zakona so sprejeli interne predpise in v svoje poslovanje uvedli najvišji standard kakovosti upravljanja in varovanja informacij. Pridobili so tudi mednarodni certifikat ISO 27001 ter certifikat Svetovnega loterijskega združenja WLA:SCS, ki na mednarodni ravni posebej ureja varovanje informacij na področju dejavnosti loterij.

Ali Loterija Slovenije objavi kraj prebivališča dobitnika? Loterija Slovenije skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in lastno Varnostno politiko podatkov o kraju prebivališča dobitnika ne objavlja. Loterija objavi le kraj vplačila dobitnega listka, ki pa ni nujno enak kraju prebivališča dobitnika.

Začetno vzhičenje ob zmagi na loteriji kmalu zbledi. Na dobitnike se večkrat obračajo denarja željni, ki jih prej nikoli niso obiskali. Sledijo spori. Tarejo jih skrbi, kam in kako z denarjem, vprašanja, ali naj še hodijo v službo. Mnogi se razidejo s partnerjem, iščejo cilj in mir. Našteto je v nasprotju s pričakovanji ob vplačilu loterijskega lističa, ko ljudje verjamejo, da bo ob zmagi konec vseh njihovih skrbi. A žal največkrat ni tako. Če dobite tako visoke zneske, potem se morate umiriti in razmisliti o novih ciljih. Ti naj bodo realni. Najslabše, kar se lahko zgodi, je to, da izgubite tla pod nogami. 

Zgodbe za današnje branje: 

PREBERI ŠE
Super bogati v enem dnevu ostali brez 104,5 milijard evrov

PREBERI ŠE
Nagradna igra: Podarjamo zvezke

PREBERI ŠE
To so trenutno najcenejše hiše, ki se prodajajo v Ljubljani

PREBERI ŠE
Negativni vplivi izmenskega dela na zdravje

PREBERI ŠE
Tukaj bo v naslednjih letih veliko prostih delovnih mest