KARIERA

Tragičen konec nekdanje hrvaške lepotice: mož našel drugo, milijoni izpuhteli!

Natisni6
Nekdanja miss Dalmacije in ena najuspešnejših hrvaških manekenk je prejšnji četrtek storila samomor, zdaj pa je na dan prišel vzrok za to obupano dejanje.

Vrsto let je veljala za eno najlepših Hrvatic.
Vrsto let je veljala za eno najlepših Hrvatic.FOTO: dnevnik.hr

''Pišem na papir, ker nimam denarja na mobitelu. Sram me je, da sem vam še vedno dolžna. V takšni situaciji nisem bila še nikoli. Želim si, da bi se moje življenje končalo.'' Tako pravi sporočilo, ki ga je nekdanja hrvaška manekenka Ana Grepo napisala nekaj dni pred smrtjo, poroča 24sata.com. Namenjeno je bilo ostarelemu sosedu Zlatku, ki ji je od borne pokojnine posodil nekaj denarja za hrano.

V njegovo stavbo se je vselila po tem, ko se je vrnila iz Italije, a se je morala kmalu izseliti, ker ni redno plačevala najemnine. Na koncu je 43-letnica živela pri 82-letni mami v Osijeku. Prav ona jo je tudi našla mrtvo v kopalnici.

Tako se je tragično končala ena od najbolj uspešnih manekenskih zgodb pri sosedih. Odkrili so jo že v srednji šoli in čez noč je zaslovela kot manekenka najprej doma, potem pa se je odpravila v Italijo, kjer je delala za nekatere najbolj znane modne agencije, ki so jo pošiljale tudi na modne revije v Madrid, London, Pariz, Tokio in New York.

Leta 2000 je v Zagrebu odprla lastno modno agencijo, a je tudi sama še vedno delala kot model.
Ko se je poročila z Draganom Juriljem, so se njene zveze s poslovnim svetom še okrepile in postala je ena od najbolj uspešnih hrvaških poslovnih žensk. Leta 2002 je pri Dubrovniku kupila posest za gradnjo luksuznega letovišča. Leta 2006 je razmišljala tudi o nakupu košarkarske ekipe Cibona, a si je na koncu premislila. Več investicij je imela tudi v Italiji, kjer je leta 2007 med drugim kupila tudi del nogometne ekipe A.C. Chievo. Leta 2007 je za 4,5 milijona evrov v italijanski Veroni kupila graščino.

A so se investicije na koncu izjalovile do te mere, da je ostala brez vsega, zato se je vrnila domov in skrbela za mamo. Očitno pa na koncu iz obupne finančne situacije ni več našla izhoda.