Cekin.si
Igor Tavčar in Rok Iglar z Gorkim chilijem

Štartaj, Slovenija!

Ljubitelja pekočih omak sta želela več. Zavihala sta rokave in začela delati ...

Š.Z.
21. 11. 2016 06.25
2

Gorki chili sta razvijala približno dve leti. Preizkušala sta različne recepte in kombinacije čilijev, iskala pot do ustrezne celostne podobe znamke, spremljala, kaj se dogaja v svetu pekočega pri nas in v tujini ...

Več videovsebin
  • Zgodba o omakah Gorki chili 06:43
    Zgodba o omakah Gorki chili
  • Preizkus omak Gorki chili 07:44
    Preizkus omak Gorki chili
  • To je Gorki chili 01:43
    To je Gorki chili

V besedi gorki ne najdete le topline in vročine, črkovna igra razkrije tudi dvojico, ki je konec leta 2014 dala življenje znamki Gorki chili. Rok Iglar in Igor Tavčar sta pekočnosti čilijev dodala okus.

Prosim, opišite vašo zgodbo.
Zelo spontano in nenačrtovano sva se znašla v poslovnem svetu. Navdušenje nad pekočo hrano je najprej preraslo v ljubiteljsko vzgojo čilijevih sadik in v prve poskuse kuhanja pekočih omak, sčasoma pa se je vse skupaj razvilo v poslovno dejavnost. Leta 2014 sva tako svoje izdelke prvič poslala na trg.

Igor Tavčar in Rok Iglar z Gorkim chilijem
Igor Tavčar in Rok Iglar z Gorkim chilijemFOTO: Miro Majcen
NASLEDNJA POSTAJA: USPEŠNA PRODAJA!

Spremljajte novo poglavje 12 slovenskih podjetniških zgodb v oddaji "Štartaj, Slovenija!" ob nedeljah ob 17.55 na POP TV! Poiščite njihove izdelke v megamarketih INTERSPAR!
Ekipa Gorki chili sva midva, Rok in Igor, z družinama in prijatelji. Za zdaj delo še zmoremo sami, saj se s tem še ne ukvarjamo profesionalno. Oba še opravljava svoji službi, eden v varnostni službi, drugi pri časopisni hiši. Ko bo čas za preskok, pa bova seveda najprej zaposlila sebe, zato trenutno še ne iščeva novih kadrov.

Prosim, predstavite vaš izdelek.
Naši izdelki so namenjeni vsem ljubiteljicam in ljubiteljem pekočega, ki želijo hrano obogatiti in nadgraditi s kakovostnim, zaupanja vrednim dodatkom.

Zamisel, da bi začela sama kuhati svoje pekoče omake, je nastala iz najinega nezadovoljstva nad ponudbo tovrstnih izdelkov na trgovinskih policah. Preprosto, želela sva nekaj več, nekaj boljšega, zato sva zavihala rokave in začela delati. Seveda najprej za domačo rabo in za prijatelje. Prav njihov odziv pa nama je dal misliti, da bi svoje izdelke lahko začela tudi prodajati na trgu.

Izdelek sva razvijala približno dve leti. Preizkušala sva različne recepte in kombinacije čilijev, iskala pot do ustrezne celostne podobe znamke Gorki chili, spremljala, kaj se dogaja v svetu pekočega pri nas in v tujini ...

Sredstev za zagon nisva zbirala, temveč sva v celoti vlagala iz svojih prihrankov.

Kaj naj nekdo najprej naredi, ko dobi idejo za izdelek/storitev?
Dejstvo je, da imamo poplavo neuspelih poslovnih poskusov. 70 odstotkov samostojnih podjetij po dveh letih ugasne. Ni dovolj izdelati dober poslovni načrt, treba je biti pripravljen tudi na nenačrtovane stroške, na neplačnike, na podaljšane plačilne roke. Da dobi podjetnik realno sliko, kaj lahko pričakuje v poslovnem svetu, mora vsaj na začetku vse načrtovane prihodke deliti s tri, načrtovane stroške pa množiti s tri.

Gorki chili - Igor Tavčar in Rok Iglar - 3
Gorki chili - Igor Tavčar in Rok Iglar - 3FOTO: POP TV

Kje iskati kapital? Kot rečeno, do zdaj se s tem še nisva srečala, ker sva od začetka v to zgodbo vlagala zgolj lastna sredstva. Svoje izdelke predstavljava preko spletne trgovine in družbenih omrežij, najučinkoviteje in najraje pa to počneva na raznih sejmih, kjer sva lahko v neposrednem stiku s kupci, tistimi že prepričanimi in tistimi potencialnimi. To nama nikoli ni bilo težko, saj rada komunicirava z ljudmi, poleg tega ponujava izdelek, za katerega se kupci najlaže odločijo, če ga imajo najprej priložnost okusiti.

Zakaj ste se odločili sodelovati v oddaji "Štartaj, Slovenija!"?
V tem sva prepoznala odskočno desko k še večji prepoznavnosti v Sloveniji. Ko so nama predstavili format oddaje, naju je povsem prepričal in sva se v njem seveda takoj prepoznala kot ustvarjalca zmagovalnega Hit produkta 2016.

Kje se vidite v prihodnosti, čez pet, 10 let?
Čim prej želiva spraviti najino proizvodnjo na profesionalno raven, se kadrovsko okrepiti, povečati nasad čilijev in obrat za njihovo predelavo. Najin cilj je prebiti meje slovenskega trga in postati globalno prepoznavna blagovna znamka.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 795