Cekin.si
Mul'c

Štartaj, Slovenija!

Mul'c

M.M.
17. 09. 2018 10.25
0

Mul’c je žitni obrok, ki ga z dodanim mlekom pripravite v nekaj minutah. Vsi Mul’ci vsebujejo le naravne sestavine, so brez konzervansov, običajnega namiznega sladkorja, umetnih barvil ali arom. Bio ovsenim kosmičem, pirinemu zdrobu in kokosovemu sladkorju so za štiri različne okuse dodani slovenski orehi, lešniki, bio kakav in bio kokos.

Več videovsebin
  • Zgodba o: Mul'c 13:02
    Zgodba o: Mul'c
  • To je Mul'c 01:20
    To je Mul'c
  • Mul'c na testu 07:56
    Mul'c na testu

Mul’c je žitni obrok, ki ga z dodanim mlekom pripravite v nekaj minutah. Vsi Mul’ci vsebujejo le naravne sestavine, so brez konzervansov, običajnega namiznega sladkorja, umetnih barvil ali arom. Bio ovsenim kosmičem, pirinemu zdrobu in kokosovemu sladkorju so za štiri različne okuse dodani slovenski orehi, lešniki, bio kakav in bio kokos. Pripravljeni z mlekom, so vir beljakovin.

Bio ovseni kosmiči v Mul’ce vnesejo vlaknine in obogatijo njihov okus. Pirin zdrob jih bogati z beljakovinami, kokosov sladkor pa je prijeten nadomestek običajnega namiznega sladkorja. Preprost obrok, poln dobrote in hranljivosti, je na voljo v štirih različnih okusih. Lahko izberete okus s slovenskimi orehi, ali se predate lešnikom, ki so prava poslastica. Za ljubitelje kokosa je na voljo okus z bio kokosom, za bolj sladkosnede pa bio kakav.

Z Mul’cem lahko otrokom in sebi zagotovite naraven in kakovosten zajtrk, malico ali večerjo, ob tem pa pozabite na umetne sestavine. Vaši otroci bodo z Mul’cem siti zakorakali v razposajen vsakdanjik, vi pa boste vedeli, da ste za njih spet storili nekaj dobrega.

Mul'c
Mul'cFOTO: Aljoša Rebolj

Podjetnika, ki stojita za to blagovno znamko, sta Mark Kališnik in Tina Berlec. Njuno predstavitev v oddaji Štartaj, Slovenija! si lahko pogledate TUKAJ! Kaj je Tina povedala za Cekin.si? Preberite v nadaljevanju!

40-letna Tina je po izobrazbi univerzitetna diplomirana organizatorka. Najprej je pet let delala v majhnem trgovskem podjetju, in sicer (kot pravi sama) kot deklica za vse – knjigovodstvo, marketing, administracija, prodaja, kadrovanje in drugo. Nato je zamenjala delodajalca in se zaposlila v administraciji, zadnja štiri leta pa je delala v kadrovskem oddelku.

36-letni Mark je po izobrazbi slaščičar, ki je zadnjih deset let delal na področju skladiščnega poslovanja, pred tem pa se je deset let ukvarjal s polaganjem hidroizolacije.

Kako se je porodila ideja za posel?

Ideja za posel se je pravzaprav porodila z enim drugim produktom. Leta 2015 sva kupila nasad, orehov nisva mogla vseh pojesti, zato sva naredila recepturo za orehov namaz in se z njim hotela poskusiti v poslu. V tistem času se je začel tudi projekt Štartaj Slovenija. Dve leti sva ga samo navdušeno spremljala, tretje leto pa sva se odločila, da se nanj prijaviva in se predstaviva z orehovim namazom iz slovenskih orehov. Ko sem klicala na agencijo Formitas, mi je Anja rekla, da je bolje, če se prijaviva še s kakšnim produktom, saj bova tako imela več možnosti, da bi bil kakšen produkt primeren za oddajo.

Pripravila sem še piškotno mešanico ter dodala še žitni obrok z orehi, zdajšnji Mul'c, ki sem ga pripravljala za otroke že dlje časa in se nama je zdel tudi dobra zadeva. Na koncu je bil izbran ravno ta. Ustvarila sva še nekaj drugih okusov in nato smo začeli s pripravami. Bila sva čisto navdušena.

Kakšni so bili začetki?

Zame je to hobi. Ves čas nekaj ustvarjam v kuhinji, običajno pozno zvečer, ko otroci že spijo. Veseli me ¨predelovanje¨ receptur, odstranjevanje belega sladkorja iz receptov in nadomeščanje le tega z drugimi, bolj zdravimi alternativami, ter ustvarjanje lastnih receptov. Veseli me vrtičkanje, priprava ozimnice z domačega vrta, nabiranje gob, kostanja, sušenje domačega sadja in zelišč, izdelava domačega soka, sirupov, mazil, peka prigrizkov za otroke (grisini, krekerji, zdravi piškotki in podobno), Veseli me vse, kar je povezano z naravo in kuhinjo. V času, ko sva se prijavila v oddajo, sem bila v delovnem razmerju, Mark pa se je ukvarjal z nasadom. Sem pa konec poletja zaradi preobilice dela dala odpoved tudi sama in se z dušo in telesom 100 odstotno posvetila projektu.

Kakšni pa so bili vajini pomisleki in strahovi?

Najbolj naju je skrbelo, kako bova to speljala in se hkrati dovolj ukvarjala z otroki. Skrbelo naju je, da bosta cele dneve prepuščena v varstvih, kar nama ni bilo v interesu, saj sta vajena popoldneve preživljati z nama. Po drugi strani je naju skrbelo, ker sva se zavedala, da najin vstop na trg ni majhen korak, ampak ogromen prvi korak! Skrbelo naju je, ali bova to sposobna speljati.

In kaj je bil nato ključni argument, da kljub vsemu gresta v posel?

Že od nekdaj sva potiho hrepenela po lastni podjetniški poti, a nikoli našla tistega pravega trenutka. Kot večina ljudi sva leta in leta tičala v ¨coni udobja¨ in hkrati iskala izgovore, zakaj je potrebno še malo počakati. Nato pa je prišel projekt Štartaj Slovenija, vsako oddajo sva gledala z navdušenjem in spremljala zgodbe ljudi. Ko je bilo konec druge sezone, sem Marka pregovorila, da se prijaviva z orehovim namazom. Mark je želel počakati še eno leto, a sem bila dovolj vztrajna, da sem ga pregovorila.

To se je dogajalo leta 2017 in 2018. Ves ta čas so se prepletali občutki strahu in vztrajnosti.

S kakšnimi težavami sta se soočali v začetnem obdobju?

Ni jim bilo ne konca ne kraja! Pravzaprav sploh ne veva, ali nama je šlo kaj v prvem poskusu. Naj omenim le en primer: ko bi moral polno naložen tovornjak najinih Mul'cev opraviti dostavo na Spar, se je zalomilo, saj vozilo preprosto ni hotelo vžgati! Štiri ure sva pred Sparom nestrpno čakala na podatek, kdaj bodo uspeli popraviti okvaro. Naposled so tovornjak le popravili, tako da se je ob 14. uri le prikazal.

Bilo je še kar nekaj zapletov, saj smo odvisni od dobaviteljev in drugih ponudnikov, a na koncu sva vse uredila!

In iz tega sledi lekcija …

Glede na res veliko število težav, skozi katere sva šla, in stresa, ki sva ga bila deležna, upava, da bova lahko decembra (tako kot Matija Goljar) rekla ¨Nikoli ne obupaj in vedno poizkusi vsaj še enkrat¨.

Zakaj sta se odločila za sodelovanje v Štartaj, Slovenija!?

To oddajo obožujeva. Vsako oddajo smo skupaj z otrokoma gledali bolj zbrano, kot bi šli v kino in dejansko bolj uživali kot v kinu. Vrhunska oddaja, z vsakim podjetnikom sva se lahko poistovetila, vsakič sproti so naju prevzemale zgodbe ljudi. Enostavno fenomenalno. Hvaležna sva, da sva lahko del projekta Štartaj Slovenija. Še danes ne dojameva, da sva del tretje sezone podjetnikov.

Obe sezoni sva gledala, pri prvi sezoni si o tem, da bi bila tudi midva del tega projekta, niti potiho nisva upala sanjati. Bolj je šla druga sezona proti koncu, bolj sem si želela, da bi lahko dobila priložnost, da bi bila del tega projekta. Želja je bila močna, nisem pa si mislila, da se meni lahko uresniči.

Vajini načrti za prihodnost: že delata na novih produktih? Si želita preboja na tuje trge?

Da, delava na novih produktih. Če bo šlo vse po sreči, bi lahko bil nov izdelek na policah že s 1. januarjem 2019. Trenutno želiva izdelke ponuditi izključno slovenskim kupcem in sodelovati le s Sparom.

Bi radi zaposlovali? Kakšen delodajalec želita biti?

Zaenkrat nimava namena zaposlovati, saj imava takšen obseg dela, da lahko trenutno vse narediva sama. V kolikor bi bil produkt s strani kupcev dobro sprejet ali bi se štirim Mul'cem pridružili novi produkti, pa najbrž ne bova zmogla sama. Takrat bova z veseljem tudi zaposlovala. Tisti, ki naju poznajo in vedo del česa sva, se nama že ponujajo za zaposlitev. Želiva si biti delodajalec, pri katerem se bodo ljudje dobro počutili. Dobra klima v podjetju nama največ pomeni.

Mul'c
Mul'cFOTO: Aljoša Kravanja
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 795