ŠTARTAJ, SLOVENIJA!

Delo je vedno nosila s seboj, tudi na dopust

Natisni0
Živa Pogačnik (Zivabowl) načeloma zagovarja delovnik šestih res produktivnih ur, vendar pri zagonu podjetja to ni mogoče in tega se zaveda. Dela, dokler ni postorjeno, kar mora biti ta dan postorjeno, včasih tudi pozno v noč.

Štartaj, Slovenija! - vsako nedeljo ob 18.05 na POP TV.

Kako pomembna je podpora okolice na začetku podjetniške poti, dokazuje tudi podjetnica Štartaj, Slovenija! Živa Pogačnik, ki je ustvarila Zivabowl. Na njenem začetku ji je pomagal partner Andrej. "Ne morem dovolj poudariti njegove vloge pri mojem podvigu, čeprav je polno okupiran s svojim delovnim mestom in sem praktično vse potrebno za nastanek Zivabowl obrokov naredila sama, a brez njegove moralne in finančne podpore ne bi uspela. Veliko podpore v vseh oblikah prejmem tudi od sestre in staršev, svojih in Andrejevih. Seveda so pomembno vlogo odigrali tudi najbližji prijatelji in vsem sem zelo hvaležna," je dejala za Cekin.si

Živa načeloma zagovarja delovnik šestih res produktivnih ur, vendar pri zagonu podjetja to ni mogoče in tega se zaveda. Dela, dokler ni postorjeno, kar mora biti ta dan postorjeno, včasih tudi pozno v noč. Sicer pa je rada ob 22. uri že v postelji.

Živa je tudi mama, ki občasno potrebuje varstvo za otroka. Pri tem ji pomagajo drugi družinski člani. "Spet drugič, ko mora Andrej na službeno pot v tujino, prevzamem vse vajeti družinskega življenja jaz. Usklajevanju posla in zasebnega življenja jaz pogosto rečem žongliranje: enkrat imam v rokah posel, drugič sem mama in tretjič partnerica – trikov s temi žogicami je pa kar nekaj. Dokler se lahko povsem posvetiš tisti, ki jo imaš za krajši ali daljši čas v rokah, je vse v redu. Se pa žogice izmenjujejo," pravi Živa. 

Stresa je v podjetniškem življenju kar veliko, a Živa nam pove, da ga nadzoruje z dobrim spancem, prehranskimi dopolnili, življenjskimi navadami in prehrano za visok nivo energije, predvsem pa s sočutnim notranjim govorom.

Prizna, da sta se z Andrejem pogosto "prerekala", saj je delo vedno nosila s seboj, tudi na dopust in nemalokrat se je ustavila šele, ko jo je položilo v posteljo. Zdaj se zna že bolje poslušati in ve, kdaj odnehati.

Živa dela, dokler ni vse postorjeno. A ve tudi, da potrebuje "odklop".
Živa dela, dokler ni vse postorjeno. A ve tudi, da potrebuje "odklop".FOTO: POP TV

Vzame si čas zase in takrat najraje posluša intervjuje priznanih zdravnikov, in sicer na temo prehrane, življenjskega sloga, preventivne medicine in podobno. "Privoščim si sproščanje in povezovanje s seboj s qigongom in plesom – solo. Ples je zame ena najboljših oblik meditacije – ko zaprem oči in dopustim glasbi, da povsem prevzame vajeti mojega telesa – sem glasba v 3D. Seveda uživam tudi v družbi prijateljev in zanimivih sogovornikov. Z družino smo najsrečnejši na kolesu, izletih v naravo in ob morju, tja nas vleče vse tri. Pogosto imamo s sabo kakšen set kart ali druge družabne igre," nam je še zaupala Živa.