Davor Podbevšek je kot otrok večkrat "skuhal" juho iz travniških rožic za staro mamo in ata. Tudi kot odrasel si je vedno predstavljal delo v povezavi z naravo. Zamisel za Barba sol je dobil naključno med iskanjem sestavin za kosilo, predvsem pa zaradi velike ljubezni do dobre hrane in gourmet izdelkov.
Prosim, opišite vašo zgodbo.
Kot otrok sem večinoma prostega časa preživljal v naravi. Ure in ure zaposlen sredi travnika pri opazovanju velikih mravelj pa vse do majhnih cvetlic. Potem sem rad "skuhal" super juhico prav iz tistih rožic za staro mamo in ata.

Poslovni svet šele spoznavam in se ga dobesedno učim. Veliko srečo imam, ker v projektu sodelujejo zelo srčne osebe, ki so pripravljene vedno pomagati in svetovati. Zato sem zelo vesel in je še ena potrditev, da se pozitivna energija širi in združuje.
V podjetju sem zaenkrat zaposlen samo jaz. Moja žena ima še vedno redno službo, mi pa seveda ves čas stoji ob strani in mi pomaga. Brez nje ne bi mogel nikoli izpeljati nekaj tako velikega.
Prosim, predstavite vaš izdelek.
Barba soli so nastale po naključju, predvsem pa zaradi velike ljubezni do dobre hrane in gourmet izdelkov. Spoštujemo tradicijo in verjamemo v prihodnost. Prav tako nastajajo soli z okusom Barba. Zaradi lokalne zgodovine, kulture in seveda njene kakovosti kot glavno sestavino uporabljamo tradicionalno nejodirano nerafinirano sol. Ročno ji primešamo skrbno izbrane sestavine naravnega izvora in tako postane sol z okusom.
Barba sol je odlična za čisto vse vrste jedi, od hladnih prigrizkov, glavnih jedi in tudi za sladice. Lahko jo uporabljamo kot edino začimbo ali v kombinaciji z drugimi. Jed preprosto posolimo in krožnik je pripravljen. Z uporabo Barba soli kmalu ugotovimo, kako ima vse bolj naraven, pristen okus. Opazimo pa tudi, kako je vse več jedi preslanih, ker ima Barba sol polnejši okus in se posledično začne manj soliti. Vse več pa je priljubljena tudi zaradi same dekoracije krožnika.
Barba soli se stalno dopolnjujejo z različnimi okusi. Zato je razvoj naravni korak, če želimo biti v koraku s časom oziroma korak pred njim :)
Ker nisva načrtovala, da se bo sol kdaj resnično prodajala, nisva imela nobenih finančnih sredstev in niti nič prihranjenega denarja. Spomnim se, kako sva z božičnico šla po prvih nekaj paketov kozarcev. Mogoče 60 ... Vse, kar sva dobila, sva vlagala v Barbo tako ali drugače. Vse je vodilo k temu, da bo enkrat prišel čas, ko se bo treba odločiti nadaljevati osemurni delovnik ali zbrati pogum in slediti svojim sanjam ...
Kaj naj nekdo najprej naredi, ko dobi idejo za izdelek/storitev?
Ne morem in nočem svetovati nikomur, saj se ne počutim dovolj izkušenega. Lahko pa zatrdim nekaj ... Verjeti je treba vase, verjeti v svoj produkt, v njegov potencial, v njegovo unikatnost, poslušati tisti tihi notranji glasek, ki šepeta, da delaš prav in da moraš nadaljevati. Sčasoma se glasek sliši vse pogosteje in vse glasneje. Ko ti podobne besede začnejo govoriti ljudje, potem veš, da si na pravi poti.
Zakaj ste se odločili sodelovati v oddaji "Štartaj, Slovenija!"?

Na začetku sem videl veliko podporo pri razpoznavnosti produkta. Zdaj vidim, da sem dobil veliko več. Spoznal sem cel kup neverjetnih ljudi, polnih optimizma in srčnosti. Dobil sem veliko izkušenj pri dokumentaciji, logistiki in seveda tudi pri proizvodnji soli. Vse je neprecenljivo in zato sem neizmerno hvaležen prav vsem, ki so bili in so vpleteni v projekt.
Kje se vidite v prihodnosti, čez pet, 10 let?
Čez 10 let se vidim predvsem kot pozitivno, nasmejano in zdravo osebo, ki je ponosna nase, na svojo družino, na svoje prijatelje in poslovne partnerje. Želim, da Barba postane sinonim slovenske kakovosti.
Pod blagovno znamko Barba bi rad vključil več slovenskih gourmet produktov in tako omogočil manjšim podjetnikom do boljše prepoznavnosti in posledično do boljšega zaslužka. Rad bi zaposloval ljudi in ne kupoval strojev. Vse delam ročno in tako se bo nadaljevalo.
Komentarji (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV