Digitalni boni za starejše od 55 let: kdaj jih bodo lahko začeli unovčevati?

Digitalni boni za starejše od 55 let: kdaj jih bodo lahko začeli unovčevati?

STA
M.M.
14.06.2022, 9:13
1
Mladi upravičenci bodo že začeli unovčevati digitalne bone, starejši pa bodo morali še malo počakati. Javni razpis za sofinanciranje izobraževanj so namreč pristojni objavili šele 20. maja.

Že od jutri lahko mladi upravičenci koristijo digitalne bone. 

PREBERI ŠE
Digitalni bon: kaj lahko z njim kupite ter ali jih lahko združujete?

Digitalni boni bodo pozneje na voljo tudi za prebivalce stare 55 let ali več, ki so 12. marca letos imeli stalno prebivališče v Sloveniji. Vendar velja za to starostno skupino pri koriščenju bonov dodaten pogoj. Udeležiti se bodo namreč morali brezplačnega izobraževanja s področja digitalne pismenosti.

Kot so pojasnili na vladni službi, je veliko zanimanja za ta izobraževanja, predvsem pa ljudi zanima, kje in kdaj bodo ta potekala.

Starejši par s tablico
Starejši par s tablicoFOTO: Adobe Stock

Javni razpis za sofinanciranje izobraževanj objavili šele 20. maja

"To bo znano, ko bodo znani rezultati javnega razpisa za sofinanciranje neformalnih izobraževanj za odrasle 55+ na področju digitalnih kompetenc, predvidoma pa naj bi se izobraževanja začela izvajati avgusta," so zapisali.

Razpis je bil objavljen 20. maja. Višina sredstev, ki so na razpolago, je 750.000 evrov, ta pa se bodo razporedila po statističnih regijah.

Prvi rok za oddajo vlog je bil 10. junij, drugi pa 8. julij. Ker so postopki še v teku, z vladne službe za zdaj še niso mogli posredovati podatkov o številu prejetih prijav.

Seznam izvajalcev bo predvidoma objavljen konec julija.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke