VZGOJA ZA USPEH

Slavni kuhar otrokom sporočil brutalno novico

Natisni2
Gordon Ramsay je vedno zelo odkrit. Na trenutke celo brutalen. Tudi do svojih otrok.

Gordon Ramsay
Gordon RamsayFOTO: Profimedia

Slavni kuhar, ki ga pozna cel svet. Znan je po tem, da ima oster jezik, ki pove po resnici – tudi če je ta resnica zelo kruta. 

Gordon Ramsay je tudi oče štirih otrok, s soprogo pa pričakujeta tudi petega. In te dni je presenetil z izjavami, ki so bile namenjene njegovim naslednikom. 

"Želite delati v tem poslu? Potem pa odje**** in si najdite delo pri drugem kuharju," jim je dejal in poudaril, da se morajo učiti, spoznati novosti in graditi lastno kariero. V preteklosti je že večkrat poudaril, da lažnih lovorik in nepotizma ne bo toleriral. Ramsay je otrokom prepovedal, da ga prosijo za zaposlitev. 

52-letnik je znan po tem, da je zelo skrben oče, ki otroke podpira v njihovem učenju in izobraževanju. Pod palcem ima skoraj 140 milijonov evrov. Britanec je kuharski mojster, ki niza uspehe, a kljub temu z družino živijo skromno, potujejo kot navadni smrtniki. Pravi, da imata z ženo dogovor, da bo vsak otrok prejel le 25 odstotkov vrednosti izbranega stanovanja, preostalo razliko pa bodo morali kriti sami. "Ne gre za zlobo. Ne želiva, da so najini otroci razvajeni," še dodaja. 

PREBERI ŠE
'Moji otroci ne bodo dobili mojega denarja'

"Sem močen in odločen, tudi pošten. Dal jim bo vse, kar potrebujejo, da uspejo. In to je tudi vse. Brez sr*nja," je dejal in poudaril, da se zaveda, da je nekaterim ljudem zaradi iskrenosti antipatičen, a da ne želi razvajenih otrok. Prav tako ne želi svoje ekipe, ki je zares dobro organizirana, vznemirjati z zaposlovanjem lastnih otrok. S tem bi lahko v kolektiv vnesel občutek nepotizma, kar pa ni dobro za medsebojne odnose. 

PREBERI ŠE
'Ker te imam zelo rada, ti ne bom dala vsega, česar si želiš'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Številni starši svojih otrok ne naučijo osnov finančne pismenosti in ravnanja z denarjem. Težava je tudi v tem, da so morda sami na tem področju zelo šibki. Nekateri namreč ne razumejo niti tega, da ne morejo porabiti več denarja, kot ga zaslužijo. V spodnjem članku preberite nasvete, kako otroka pripraviti na življenje. 

PREBERI ŠE
Tudi vaš otrok misli, da denar raste na drevesu?