AvtorCekin.si

#OkvirPomoči: Koronakriza je udarila v glavni prodajni sezoni
28. 08. 2020 06.00Vrtnarstvo je lahko izpolnjujoča, hkrati pa tudi težavna dejavnost. Izrazitih sezonskih nihanj že v normalnih letih ni lahko obvladovati, epidemija koronavirusa pa je letos poslovanje še dodatno otežila. Ravno ko se je začel glavni del prodajne sezone, ko bi se lahko unovčilo preteklo delo in ustvarile finančne rezerve za prihodnje mesece, sta bili razglašeni epidemija in prepoved prodaje v vrtnarijah.

To državo bo pogoltnilo morje. Prvo na svetu
22. 08. 2020 06.00Vsi prebivalci Kiribatov se bodo morali verjetno kmalu preseliti. Zaradi povišane morske gladine je malo pitne vode, morska voda že zaliva polja. Nekoč bodo verjetno ostali še brez države.

#OkvirPomoči: Koronavirus je spodbudil trajnostni razvoj
21. 08. 2020 06.00Pandemija koronavirusne bolezni je človeštvu prinesla tudi nekaj pozitivnega. Nekoliko nas je streznila, da smo postali pozornejši na dogajanje v okolju in se vprašali, kako s svojim ravnanjem vplivamo nanj. Postali smo bolj naklonjeni iskanju rešitev, ki bodo omogočile trajnostne sisteme, ki so sposobni preživeti dolgoročno, brez škodljivih vplivov na okolje.

#OkvirPomoči: Prihranki so pokrili izpad prihodkov
14. 08. 2020 07.20Podjetja, ki se ukvarjajo s športno rekreacijo, so bila med koronakrizo med najbolj prizadetimi.

#OkvirPomoči: Posledice koronakrize z zamikom
05. 08. 2020 11.17Čeprav so nekatera podjetja med prvim valom epidemije koronavirusne bolezni bolj ali manj normalno poslovala, se posledicam zaprtja gospodarstva niso mogla izogniti. Občutili so jih pozneje, ko je bil prvi udar krize mimo.

#OkvirPomoči: Prihodki so čez noč upadli
31. 07. 2020 08.09Kmetijstvo se med karanteno zaradi epidemije koronavirusa ni smelo ustaviti, saj je morala biti zagotovljena nemotena oskrba s hrano. Zato je morda kar težko razumeti, kako velike težave so imela podjetja v tej panogi.

#OkvirPomoči: S štipendijo do lastne blagovne znamke
24. 07. 2020 08.39Med mladimi je veliko takih, ki želijo aktivno prispevati k okolju. Če je v njih še kaj podjetniškega duha, se rodijo zanimive podjetniške ideje, ki pomagajo zmanjševati okoljske probleme današnje družbe.

#OkvirPomoči: Gradnja blagovne znamke med karanteno prinaša rezultate
17. 07. 2020 08.23Gašper Čarman in njegova ekipa eVina – v času epidemije so morali zapreti bar, restavracijo in trgovino. Posredno so občutili tudi zaprtje hotelov in restavracij glavnih kupcev, a so se hitro odzvali in usmerili na splet.

#OkvirPomoči: Gostje so odšli, ostali so stroški in delo
10. 07. 2020 07.45Posledice koronavirusa čutimo po vsej Sloveniji, tako v urbanih naseljih kot na podeželju. Med dejavnosti, ki so najbolj prizadete, zagotovo sodita gostinstvo in turizem. Popoln upad povpraševanja je prizadel tudi turistične kmetije. Obiskali smo eno takih, prleško kmetijo Frank-Ozmec, kamor se najzvestejši gostje vračajo že skoraj štiri desetletja. K blažitvi težav jim bo v veliko pomoč projekt #OkvirPomoči, ki smo ga s partnerji zasnovali v NLB, da bi podjetnikom priskočili na pomoč pri reševanju posledic koronakrize.

#OkvirPomoči: Zaupanje v krizi pomeni veliko
03. 07. 2020 07.41Vesna Fabjan Bremec je vodenje družinskega posla prehranskih dopolnil na osnovi ekološkega medu prevzela po očetovi smrti leta 2012. V družinskem podjetju je veliko sodelovala vse do zaključka študija kemijskega inženirstva, po tem pa se je odločila za svojo pot.

#OkvirPomoči: V večjo investicijo kljub koroni
26. 06. 2020 05.45Marina Marič prihaja iz podjetniške družine, ki v Prekmurju upravlja večkrat nagrajeno gostilno Marič Sebeborci. V družinskem podjetju je delala tudi Marina, vendar si je od nekdaj želela ustvariti svojo podjetniško zgodbo. Njena strast so sladke jedi, ki so tudi postale rdeča nit njenega podjetniškega ustvarjanja.

#OkvirPomoči: Kriza je bila priložnost za razvoj novih izdelkov
19. 06. 2020 07.49V družini Perger se s tradicionalno obrtjo lectarstva, medičarstva in svečarstva ukvarja že deveta generacija.

Skupina United Group Sloveniji podarila medicinsko opremo
31. 03. 2020 11.43Skupina United Group bo za pomoč državam v regiji namenila več kot 2,7 milijona evrov, od česar je skoraj 456.000 evrov namenjenih Sloveniji.

Razkrivamo, koliko zaslužijo v znanem podjetju
18. 02. 2020 13.23Rekordno zvišanje plač pri slovenskem trgovcu. Koliko zaslužijo v resnici?

Primark: Česar ne prodamo, podarimo dobrodelnim organizacijam
21. 01. 2020 08.23Ko je odjeknila novica, da bo trgovina Primark odprla svoja vrata tudi v Sloveniji, se je te novosti marsikdo razveselil. Nas je zanimalo, zakaj se je Primark odločil prav za Slovenijo, koliko delovnih mest so ustvarili v naši državi in kje končajo oblačila, ki jih ne prodajo. Na naša vprašanja je odgovarjal Jose Luis Martinez de Larramendi, direktor prodaje za ZDA in Srednjo vzhodno Evropo.

Fanta sta na pravi poti, a daleč od cilja
17. 11. 2019 18.45Mlada podjetnika na začetku svoje poti predvidenega časa za testiranja nista uspela optimalno določiti, zato izdelka Altburger še ni na policah Štartaj Slovenija.

ZIVABOWL
16. 09. 2019 09.31Zivabowl je mešanica različnih semen, oreškov in sadja za hitro pripravo uravnoteženega obroka brez žit in dodanega sladkorja. Zivabowl, bogata z vlakninami, omega 3 maščobami in beljakovinami, je hranljiva malica, ki napolni z energijo. Z dodatkom vode ali mleka po izbiri obrok pripravite v dveh minutah. Na policah lahko izbirate med štirimi okusi obroka Zivabowl: malina, cimet, črni ribez in kakav.

Vermipur
16. 09. 2019 09.31Naravno organsko gnojilo Vermipur je namenjeno vzgoji sobnih in balkonskih rastlin. Nastane v naravnem procesu razgradnje odmrlega organskega materiala s pomočjo deževnikov, ki ga predelajo v rodoviten humus, poln za rastline pomembnih hranil. Na liter zemlje lončnici dodamo žlico drobno presejanega ekološkega gnojila Vermipur v priročnem pakiranju.

Moj Sufle
16. 09. 2019 09.30Da bi uživali v vrhunski sladici, ne potrebujete spretnosti kuharskega mojstra. Moj Sufle je predpripravljena in globoko zamrznjena sladica iz 72-odstotne temne čokolade, ki jo pripravite doma v pečici, zato čokoladna sredica ostane tekoča, zunanja skorjica pa mehka in puhasta. Ne vsebuje pšenične moke, žit, emulgatorjev ali ojačevalcev okusa.

Magea
16. 09. 2019 09.30Magea je krema iz naravnih sestavin s 40 % magnezijevega klorida in štirimi različnimi eteričnimi olji: oljem poprove mete, evkaliptusa, zelenke in limonske trave. Ključna sestavina, magnezij, je eden pomembnejših mineralov, ki vpliva na delovanje našega telesa. Sestavine kreme Magea omilijo težave z mišičnimi in menstrualnimi krči ter pomagajo pri nespečnosti, utrujenosti in izčrpanosti.

GOGIX
16. 09. 2019 09.30Poučna sestavljanka GOGIX krepi ročne spretnosti in umske sposobnosti ter mlajše in starejše sestavljavce vabi v svet konstrukcij, kjer lahko sestavljajo brez predpisanih načrtov. Ravni in ukrivljeni sestavljalni elementi omogočajo gradnjo najrazličnejših modelov ter puščajo domišljiji prosto pot. Nastane lahko vse od preproste vrtavke do zahtevnejših večnadstropnih konstrukcij.

BeLife
16. 09. 2019 09.29BeLife kombuča je 100-odstotno naravna gazirana pijača, ki nastane s fermentacijo pravega čaja. Zaradi prisotne aktivne kombuča kulture, bogate s kvasovkami in bakterijami, sestavine fermentirajo in nastane poživljajoč gaziran napitek. Kombuči pravijo tudi živa pijača, saj ni pasterizirana in dobro deluje na splošno počutje. Poleg klasičnega okusa zelenega čaja je osvežujoča gazirana pijača na voljo še v okusih ingver-limonska trava in gozdni sadeži.

Altburger
16. 09. 2019 09.29Altburger je globoko zamrznjen 100-odstotno rastlinski burger, s katerim pripravite hranljiv obrok. Glavna sestavina so sojine beljakovine, ki niso gensko spremenjene, ostale sestavine rastlinskega izvora pa obljubljajo sočnost in dober okus. Izdelava rastlinskega burgerja Altburger ima v primerjavi z mesnim burgerjem veliko manjši vpliv na okolje. Altburgerju je dodan vitamin B12, s katerim poskrbite za vnos pomembnega vitamina.

Alla Luigi
16. 09. 2019 09.28Z mesnimi in zelenjavnimi omakami Alla Luigi lahko hitro pripravite okusno kosilo. Dva različna okusa omak sta pripravljena iz sveže zelenjave in mesa slovenskega porekla, brez ojačevalcev okusa in konzervansov. Omake so narejene po navdihu Luigijeve mame, na pristen italijanski način. Na voljo sta mesna omaka bolognese in veganski ragu.

V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove 200 m2 hiše po 129.900 evrov
18. 04. 2019 14.37Vse več ljudi se na delo vozi v sosednje občine, po službi pa se vračajo v svoje domove, na podeželje, kjer je tempo življenja počasnejši, kakovost življenja pa boljša. In ne le to, tudi nepremičnine so v okolici večjih mest ugodnejše, prav tako pa še vedno velja pravilo, da na podeželju za manj denarja dobite več.

To je Luka. Po končani šoli ga služba praktično že čaka
02. 04. 2019 08.17Slikopleskar je ves čas v gibanju, a nikoli v naporu, pravi Luka, sicer dijak 1. letnika Srednje ekonomske storitvene in gradbene šole Kranj.

Jure: Biti strokovnjak samo iz enega področja velikokrat ni dovolj
29. 03. 2019 08.32Ste že slišali za poklic mehatronika? Delodajalci zagotovo so, saj gre za poklic, pri katerem se po podatkih raziskave Poklicni barometer, ki jo Zavod RS za zaposlovanje izvaja med slovenskimi delodajalci dvakrat letno, delodajalci soočajo s težavami pri iskanju delavcev.

Tilen se bo izšolal za kar tri poklice!
27. 03. 2019 09.05"Več znaš, več veljaš!" Rek, ki mu sledi tudi mladi Tilen Lipush Rebernak. Poglejte, katere poklice je izbral!

Prijave za novo sezono Štartaj, Slovenija! so že odprte!
11. 02. 2019 13.28Po treh sezonah navdihujočih podjetniških zgodb se projekt Štartaj Slovenija nadaljuje.

Kako izpogajati povišico v letu 2019?
04. 01. 2019 08.44Konec leta je že tukaj in s tem čas, ko se ponavadi zazremo v leto, ki je za nami in naredimo nekakšen 'obračun'. Premislimo, kaj vse smo dosegli in ali smo dosegli (prejšnje leto) zastavljene cilje, premislimo, kaj bi lahko naredili bolje in si, po vsem tem, zastavimo nove cilje za naslednje leto. Ti obsegajo zasebne in karierne cilje.