gostinec

Kako psihoze uničujejo gospodarstva?
27. 02. 2020 12.07Svet je soočen z nevarnostjo novega koronavirusa, a tudi z nevarnostjo, ki se imenuje psihoza. Jasno je: bolje preventiva kot pa kurativa ter na vse možne scenarije se moramo pripraviti. A premišljeno in mirno.

Jezeršek išče štiri srečneže, ki bodo z njim odpotovali v Tokio na OI
30. 07. 2019 08.24Cilj razpisa je izbrati več kandidatov, ki bodo z ekipo Jezeršek gostinstva odpotovali na strokovno-delovno ekskurzijo v Tokio, tam pa bodo skupaj skrbeli za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj v Slovenski hiši.

Takšne plače imajo v gostinstvu
23. 05. 2019 08.43Problematika pomanjkanja gostinskega kadra v turizmu je trajnega značaja. Veliko predstavnikov turističnega gospodarstva je izpostavilo, da se kader zelo hitro menja, pri čemer delavcev pogosto ne zadržijo niti višje plače.

Emin: Natakarji smo na pol psihologi
17. 10. 2018 08.27V gostinstvu in turizmu je primanjkljaj delavcev tako občuten, da delodajalci za delo raje sprejmejo popolnoma neizkušen kader, kot da pustijo, da kadrovska podhranjenost vpliva na zmanjšan obseg dela in zaslužka. S tem pa delodajalci večkrat tudi tvegajo nezadovoljstvo strank zaradi neprofesionalnosti osebja.

Takoj bi zaposlili več kot 160 natakarjev
16. 10. 2018 08.40Natakarji so dandanes vse bolj cenjeni in najboljši so tudi dobro plačani. Predvsem pa jih delodajalci množično iščejo.

Po prejemu računa je doživel šok. 43 evrov za to?
09. 08. 2018 09.33Turist ni mogel verjeti svojim očem, ko je videl, koliko so mu zaračunali za dve kavi in dve vodi.

Natakar razkril, kako poslujejo nekateri gostinci
10. 08. 2018 09.33Prakse nekaterih gostincev so šle predaleč.

Toliko regresa bodo po novem prejeli zaposleni v gostinstvu in turizmu!
08. 08. 2018 15.03Podpisana nova kolektivna pogodba za dejavnost gostinstva in turizma prinaša dvig plač, višji letni regres in boljše delovne pogoje.

Slovenci za točilni pult in na gradbeni oder nočejo
11. 07. 2018 14.48Gostince in gradbince pesti pomanjkanje delovne sile. Gradbince še posebej jezijo večmesečni birokratski postopki za pridobivanje dovoljenj za delo tujcev, ki jih je treba vsako leto obnavljati. Razočarani so tudi nad slovenskimi iskalci zaposlitve, saj kljub nadpovprečnim plačam mnogi niso pripravljeni delati.

Saj ni čudno, da ne dobijo delavcev
15. 06. 2018 14.41Poglejte, v kakšnih razmerah živijo sezonski delavci na Jadranu.

Kdo bo pa delal za 400–500 evrov?!
01. 05. 2018 06.55Sezona je odprta, turisti se zgrinjajo, na Hrvaškem pa še vedno premlevajo, kako do delavcev. Kaj pravita strokovnjaka?

Top brano 2018: Gostinci na hrvaški obali v šoku
26. 04. 2018 09.55Le kako bodo izpeljali to sezono?

Za toliko bodo šle plače gor kuharjem in natakarjem. Koliko bodo dobile čistilke, sobarice ...
29. 11. 2017 14.29Ker ostajajo brez kadra, jim bodo dali večje plače. Bo to zaleglo?

'Poslal sem 180 prošenj, na katere nisem prejel niti enega pozitivnega odgovora'
27. 11. 2017 11.16Zato sta dva prijatelja vzela usodo v svoje roke.

Lovro Vidmar je dolga leta želel ljudem ponuditi nekaj dobrega
14. 06. 2017 14.20Odločil se je, da sam poskusi gojiti mikrozelenje in zdaj z njim oskrbuje številne gostince po državi.

Nasvet za uspeh: Moraš znati prebrat gosta in kaj si v tistem trenutku želi
15. 03. 2017 14.32Grega Repovž je gostinec, ki v mladosti ni načrtoval biti v tem poslu. A celo življenje že živi v gostilni in večino znanja je dobil od svojih staršev, tako da je bila ta izbira nekako logična. Gostinstvo ni poklic, temveč način življenja, pravi.

Hrvaški novinarji zbrali 'črne pike' hrvaškega turizma
11. 10. 2016 11.43Neslavni rekorder letošnje turistične sezone je gostinec z otoka Mljet v južni Dalmaciji, ki je gostom prodal buteljko navadnega vina za neverjetnih 21.000 kun (2765 evrov).

VIDEO: Podtaknil žuželko, da bi v Rovinju dobil zastonj sladoled
13. 07. 2016 06.47Turist je z družino naročil sladoled v enem od lokalov v Rovinju. V nekem trenutku je ven potegnil vrečko z žuželkami in ...

Turisti se pritožujejo nad draginjo na Jadranu
28. 07. 2015 09.18Svetovni portal za potovanja Trip Advisor je poln pisanja o cenah na Jadranu. Veliko je govora o "sončnem" Hvaru, ki ni poznan samo po lepem vremenu, temveč tudi po visokih cenah.

Ne boste verjeli, kaj so jim zaračunali!
08. 10. 2014 14.18To je račun, ki je bil izdan v Ameriki, a ga objavljamo, da bi pokazali, kako pravica do zdravstvenega zavarovanja za delavce ni povsod samoumevna. Poglejte, kaj je gostinec zaračunal.

Še bolj ga bomo pili in jedli manj čokolade!
23. 10. 2010 17.16Slovenija s ceno alkoholnih pijač od evropskega trga odstopa za dva odstotka, seveda nad povprečjem. Kljub temu pa brezalkoholna pijača dosega precej višje cene kot alkohol.

Zaradi 'šnicla velikana' ob 40.000 evrov
23. 09. 2010 12.25Gerhard Kaltscheuer je v nemškem Hammerbrueckeu znan gostinec. Njegova specialiteta so zrezki. Zdaj pa mu davčna inšpekcija grozi z zaprtjem lokala.

Kuhar, ki pride na dom!
27. 08. 2009 14.29Davno so minili časi, ko so podjetniki in obrtniki le čepeli v delavnicah in čakali, da jih stranke poiščejo in obiščejo. Tisti bolj iznajdljivi so se prav kmalu začeli zavedati dejstva, da če ne pridejo stranke do njih, lahko gredo oni k stranki na dom.