jedi

Ideje za okusne in poceni obroke
03. 11. 2023 05.00Kaj skuhati? Da bo zdravo, okusno, a vendarle poceni? Si tudi vi vsak dan belite glavo s temi vprašanji? Naše sledilce na Facebook strani Cekin.si smo prosili za nasvete in ideje. Poglejte, kaj so nam zaupali.

En obrok na papirnatem krožniku, cena pa, da te kap
05. 10. 2023 09.44En obrok in par sto evrov. Hrana pa postrežena na papirnatem krožniku.

'Za pico in pivo v turističnem biseru je treba dati 'pol plače!'
12. 07. 2023 05.00Tako svoje poročanje o cenah na Hvaru začenja hrvaška spletna stran. Je res tako hudo? Preverite!

Kuharji opozarjajo: V restavracijah bodite pozorni na te znake
11. 07. 2023 11.09Kako prepoznati, da je izbrana restavracija prava izbira za vas? Zakaj so jedilniki tako pomembni in kaj lahko izvemo, če jih le na hitro preletimo?

Presenečen nad pogojem za zaposlitev
10. 07. 2023 04.30Nekateri delodajalci si želijo kandidatov, ki bi jim ustrezali do pikice, tudi, ko gre za prehrano.

Kako pripraviti nakupovalni seznam za ves teden?
17. 06. 2023 04.45Priprava seznama nakupa prehrane za cel teden je lahko preprosta in učinkovita. Sledite tem korakom in prihranite čas ter denar pri nakupovanju hrane!

Ideja za nepozaben kulinarični izlet po Sloveniji
12. 05. 2023 06.33Slovenija postaja vse bolj priljubljena in prepoznavna turistična destinacija. Tako se pogosto zgodi, da tujci, ki obiščejo naše kraje, o pokrajini, znamenitostih, pa tudi kulinariki vedo več kot mi, domačini. Čas je, da to spremenimo in vse toplejši pomladni dnevi so kot nalašč za pravi slovenski vikend izlet, poln raziskovanja in okušanja pristnih slovenskih kulinaričnih izdelkov, ki so posebni zaradi načina pridelave ali predelave, vpliva geografskega območja ali rabe tradicionalnih receptov in postopkov izdelave.

Kupite ta živila, če želite prihraniti
05. 05. 2023 04.15Čeprav imate morda omejen proračun, lahko še vedno jeste raznoliko in okusno. Na trgovskih policah namreč obstajajo tudi številni izdelki, ki so cenovno ugodni in zdravju prijazni.

Hrvaška obala: cene, da te kap ... Ali pa tudi ne!
20. 04. 2023 08.42Cene na hrvaški obali še naprej razburjajo - ne le slovenskih turistov, temveč tudi druge tujce, ki so se odločili za počitnice pri naših sosedih. Že po velikonočnih praznikih je bilo nekaj razburjenja, slednje pa se nadaljuje. Poglejte, zakaj! Toda - obstaja rešitev! Več v video prispevku ...

100.000 evrov: preverite, kdo je dobil nagrade in kaj bodo naredili z denarjem
11. 04. 2023 08.25Kaj je skupnega podjetju, ki ponuja napredne rešitve na področju trajnostne mobilnosti, projektu lastnega prehranskega modela ter prvi trgovini brez plastične embalaže v Pomurju?

Ali bi izkoristili možnost nakupa živil na obroke?
30. 11. 2022 03.30Če greste v večje nakupe živil, ki jih potrebujete za pripravo prazničnih jedi, ali bi se odločili za obročno odplačevanje računa? Zanimanja za tovrstno odplačevanje je vse več, pravi veliki trgovec.

Ali veste, katera darila moški najpogosteje izberejo za svoje partnerke?
28. 11. 2022 05.00Obdarovanje je verjetno najlepša stvar, ki obstaja. Za obdarovanje je veliko priložnosti, ne glede na to, ali gre za božič, rojstni dan, obletnico ali poroko. Vsi radi obdarujemo in tudi prejemamo razveseljiva darila. Glede na to, da je v trgovinah običajno gneča, je veliko bolj prijetno darila za božič kupovati kar na spletu.

Tematski portali z rekordnimi branostmi
10. 11. 2022 13.25Pro Plusova družina tematskih portalov je v mesecu oktobru beležila vrhunske rezultate obiskanosti. Ti so odraz kakovostnih in raznovrstnih vsebin, zaradi katerih se bralci vedno pogosteje vračajo.

Pri nakupovanju živil poiščite ta znak
09. 11. 2022 07.54Slovenci se vse bolj zavedamo, da je hrana, pridelana v lokalnem okolju, bolj kakovostna in sveža, zato poreklo in tradicija za nas postajata pomembnejša od cene. Sestavine iz lokalnega okolja so popoln izbor za pripravo tipičnih slovenskih jedi, ki so del naše tradicije. Imajo bogato zgodovino in edinstven značaj, zato si zaslužijo biti naš prvi izbor pri nakupovanju.

Martinovanje 2022, preverili smo cene
09. 11. 2022 04.30Še en praznik trka na vrata in z njim še ena priložnost za druženje. Zavihajmo rokave in priskrbimo si vse, kar potrebujemo za pripravo okusnih in slastnih martinovih jedi.

6 idej, kaj storiti z ostanki bolonjske omake
14. 10. 2022 04.30Tokrat bomo preverili, kaj storiti z ostanki bolonjske omake. Tako boste zavrgli čim manj hrane in privarčevali denar. Hrana v smeteh je namreč enako kot bi metali denar v smeti!

Take psihofizične sposobnosti mora imeti kuhar
08. 08. 2022 09.18Kako je biti kuhar? Delo je raznoliko, na trenutke izredno naporno. Katere psihofizične sposobnosti mora imeti in v kakšnih razmerah dela, preverite v nadaljevanju članka.

3 ključni nasveti za optimizacijo profesionalne kuhinje
18. 07. 2022 05.00Optimizacija profesionalne kuhinje ni prezahtevna stvar, če se je lotimo sistematično. Pri načrtovanju upoštevajte ključne 3 nasvete ter povečajte dobiček in produktivnost kuhinje.

Kaj hodnik razkriva o vašem odnosu do denarja
23. 06. 2022 05.00Japonski svetovalec za osebne finance Tadaši Fujikawa je razkril svoje izkušnje z bogatimi in revnimi ljudmi. Pomagal je 30.000 gospodinjstvom ter tako opazoval, kako ljudje ravnajo z denarjem in drugim premoženjem. Njegove ugotovitve so zanimive in zelo poučne.

To je popolnoma uporabna in užitna hrana. Ne mečite je v smeti
21. 06. 2022 05.00Leta 2020 smo zavrgli 144.000 ton hrane. V teh količinah je še okoli 40 odstotkov užitnih delov, ki bi jih lahko pojedli. Zakaj mečemo v smeti hrano, ki bi jo lahko še pojedli? V članku nekaj idej, kako uporabiti vse dele hrane.

Potencialni 'šef' vas povabi na kosilo. Koliko se lahko sprostite?
18. 05. 2022 05.00Vse več menedžerjev zaposlitvene razgovore s specifičnimi kadri opravi kar na kosilu ali ob pijači. Že poslovnež in izumitelj Edison je potencialne sodelavce najprej peljal na kosilo, kjer so morali prestati poseben test. Na kaj biti pozoren na zaposlitvenem razgovoru ob kosilu? Kaj naročiti, o čem naj teče beseda, kdo plača račun?

Pomembna informacija za vse gostince
14. 01. 2022 08.29Dejstvo je, da gostinci zadnji dve leti zaradi številnih omejitev, povezanih z virusom covid-19 preživljajo izjemno težke čase. Po popolnem zaprtju se morajo sedaj truditi, da (ponovno) privabijo goste. Pri tem največjo vlogo zagotovo igrata kakovost in pestrost ponudbe, takoj zatem pa se uvrščata dostopnost in inovativnost. V nadaljevanju razkrivamo 5 glavnih karakteristik, ki goste največkrat prepričajo, da zavijejo v določeno gostišče.

Starejši gospod bone izkoristil na prav iznajdljiv način
14. 12. 2021 09.01Slaba polovica novih bonov je še vedno neizkoriščena in čeprav je vlada njihovo veljavnost podaljšala do konca junija, pa jih lahko morda izkoristite tudi za nakup božično-novoletnih daril. Preverite tudi, kako so jih porabili nekateri, med njimi tudi starejši moški, ki živi sam.

Petčlanska družina o tem, koliko denarja namenijo za hrano
17. 11. 2021 08.21Znesek je med drugim odvisen od meseca, od samooskrbe in nihanja (sezonskih) cen, pa tudi, ali otroci hodijo v šolo in vrtec.

Cena martinove pojedine, ki je pripravljena doma
08. 11. 2021 10.59Tudi letos se martinove pojedine odvijajo doma, s člani istega gospodinjstva.

Kako varčevati z elektriko?
19. 10. 2021 04.30Glede na to, da se elektrika draži, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako lahko zmanjšate njeno porabo.

Dipsi
09. 09. 2021 12.13Omake za pomakanje Dipsi so nepogrešljive spremljevalke vsake zabave. Vsebujejo izključno naravne sestavine brez umetnih dodatkov, barvil ali ojačevalcev okusa. Ravno zaradi tega imajo pridih domačnosti – kot bi jih sami pripravili doma. Omake za pomakanje Dipsi vsebujejo zelenjavo, jabolčni kis, začimbe in druge naravne sestavine. Namenjene so pomakanju prigrizkov, uporabite pa jih lahko tudi pri pripravi najrazličnejših jedi.

Ste vedeli, da lahko opravite poklicno kvalifikacijo za tako zanimiv poklic?
09. 08. 2021 05.00Vsi si želimo zdravja. Imunski sistem krepimo z rastlinami in rastlinskimi pripravki, a pri njihovem nakupu moramo biti tudi previdni.

Te dni je zaposlenim v gostinstvu resnično naporno
27. 07. 2021 08.53Bodimo strpni do zaposlenih v lokalih in restavracijah. Morda se bo zgodilo, da boste na naročilo čakali malce dlje, a to vzemite v zakup. Razumite, da so natakarji pod hudim pritiskom in da hitijo, kolikor se le da.

Nepogrešljivi podjetniški nasveti in izkušnje iz prve roke
24. 06. 2021 11.51Alma in Lior Kochavy, ustanovitelja gurmanske kulinarične tržnice Odprta kuhna, sta nam zaupala, kateri so pomembni gradnike uspešne podjetniške zgodbe.