sadja

Za garsonjero 2700 evrov na mesec: kako je živeti v Monaku
10. 12. 2020 08.42Gre za državo, za katero so značilni ogromni kontrasti.

Ni jima bilo lahko. Slovenska zakonca, ki sta dokazala, da se trdo delo nagradi
01. 12. 2020 08.10Vsi podjetniki, ki so letos sodelovali pri projektu, so pokazali vztrajnost, pripravljenost na trdo delo in strast do tega, kar počnejo. A Hit produkt je lahko le en ...

Mati petih otrok je tako prišla do denarja
19. 10. 2020 17.26Stara je 38 let in je mati petih otrok.

Ste v službi na kavi in sladkarijah?
17. 09. 2020 08.37Kaj naj bi za zajtrk in kosilo pojedel nekdo, ki opravlja fizična dela, in nekdo, ki večino časa sedi? Tako odgovarja Mojca Cepuš, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter certificirana nutricistka.

Navdušili so Slovenijo, zdaj pa se vračajo!
16. 09. 2020 08.30Tudi letos je slogan Štartaj Slovenija "Sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse!". V zdajšnjih časih, ko vlada veliko negotovosti, je takšna podpora izrednega pomena.

Medenka
16. 09. 2020 08.29Medenke voščenke so povsem varne za uporabo, pri njihovem razvoju pa so sodelovali likovni pedagogi in vzgojiteljice v vrtcih.

Uroš in Valentina
16. 09. 2020 08.29Bio sadni namazi v štirih okusih – Mr. & Ms Jam.

La Popsi
16. 09. 2020 08.29Kaj ima saden okus, je zanimive barve in odžeja brez dodanega sladkorja? La Popsi ledene kocke!

Slovensko kmetijstvo na preizkušnji: sedaj je ključni trenutek za povečanje učinkovitosti in odpornosti proizvodnje
25. 08. 2020 06.00Ko je bila razglašena pandemija v svetu in epidemija v Sloveniji, je bila prva misel marsikoga, ali je naša država pripravljena na morebitne izpade dobave hrane, še posebej zelenjave in sadja. Pristojno ministrstvo je nemudoma mirilo, da imamo v državi dovolj zalog hrane, a da se lahko zgodi, da kakšnega izdelka občasno ne bo na trgovskih policah. Takrat smo se vsi začeli zavedati, kako pomembna je samooskrba.

Nekdanja zaposlena razkrila, kako je delati za Instagram
07. 08. 2020 12.50Le kdo ne bi delal za delodajalca, ki zaposlenim nudi brezplačno hrano in pijačo, vrhunsko službeno opremo ter možnost, da delo opravljaš na terasi podjetja - kjer vam postrežejo z zdravimi napitki?

Domači gosti zdaj odkrivajo tisto, kar so tuji vedeli že dolga leta – naša hrana je vrhunska
28. 07. 2020 08.09V času epidemije se je v Sloveniji pokazalo, kako pomembna je samooskrba oz. živilsko predelovalna industrija pri preskrbi Slovencev s hrano.

Ladjo Galeb, na kateri je Tito gostil številne pomembneže, odpeljali na obnovo
23. 07. 2020 08.43Titova ladja Galeb, ki je sedaj zaščitena kulturna dediščina Republike Hrvaške, je končno dočakala obnovo. Z ladjo imajo reške oblasti veliko načrtov.

Zakaj so slovenski inšpektorji uničili skoraj 421 kilogramov sadja in zelenjave?
15. 07. 2020 15.28Inšpektorji za hrano so od sredine maja do sredine julija v nadzoru nad sledljivostjo in označevanjem sadja in zelenjave na stojnicah izvedli 292 pregledov in pregledali 235 zavezancev. Največ neskladnosti so ugotovili pri splošni označenosti sadja in zelenjave. Odvzeli in uničili so 420,8 kilograma sadja in zelenjave.

Zaračunavanje 'korona storitve': ali je pri nas takšna praksa sploh dovoljena?
10. 07. 2020 07.04Špance je najprej prizadela stroga karantena, ko se je javno življenje končno vrnilo in so se odprli restavracije in lokali, pa so potrošnike doletele podražitve. Mnogi gostinci so namreč začeli zaračunavati tako imenovano "korona storitev". Pri nas takšne prakse v Zvezi potrošnikov Slovenije še niso zaznali. Tržni inšpektorat pa je jasen: zaračunavanje posebnega dodatka na računu bi pomenilo uporabo nepoštene poslovne prakse. A to še ne pomeni, da dodatnih stroškov, ki jih imajo zaradi epidemije, gostinci niso prevalili na potrošnike.

Poglejte, kaj vse se je podražilo in za koliko
07. 07. 2020 08.04Sadje je dražje, preverite pa, zakaj so šle cene gor.

Slovenski podjetniki pred novo prelomnico
04. 06. 2020 16.03Štiri leta minevajo, odkar so Slovenci prvič množično podprli projekt Štartaj Slovenija, ki daje zagon in krila mladim podjetnikom, ta pa se je sčasoma razširil v pravo podjetniško gibanje. S pomočjo tega se mlade podjetniške ekipe še danes rastejo in razvijajo – sebe in obenem tudi nove, inovativne produkte.

Kupujmo slovensko hrano. Kdaj, če ne zdaj?
08. 04. 2020 07.06Po izbruhu koronavirusa se je bolj kot kdaj koli prej izkazala pomembnost samooskrbe. Na srečo je mogoče v Sloveniji marsikaj pridelati in neposredno pri pridelovalcu lahko dobite marsikaj – od brokolija, solate, krompirja pa do sadja, moke, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih proizvodov, medu, sokov, vloženih dobrot, marmelad in še kaj bi se našlo. Preverite, kje lahko poiščete vašega lokalnega ponudnika hrane!

Kar 200.000 oseb želi pomagati kmetom
07. 04. 2020 11.14"Vsi tisti, ki ste brez dela, pridite pomagati kmetom na poljih in pri živinoreji," se je glasil poziv francoskega ministra za kmetijstvo. In tako se je prijavilo kar 200.000 oseb. Sedaj je namreč samooskrba ključna.

S kakšnimi težavami se srečujejo spletni trgovci in kako jih rešujejo?
23. 03. 2020 08.21Spletne trgovine, ki ponujajo živila, več kot očitno niso pričakovale tako velikega navala kupcev. Njihovi strežniki pregorevajo, kupci pa obupujejo, saj je naročilo včasih skoraj nemogoče oddati. Dostavni roki so se zaradi preobremenitve močno podaljšali. Preverili smo, kakšna je situacija.

Slovenski trgovci in bencinski servisi sporočajo: Sprejemamo ustrezne ukrepe!
13. 03. 2020 10.42Trgovine, bencinski servisi ... Ročaj nakupovalne košare ali vozička, gneča na blagajni ... Kako se na razmere pripravljajo slovenski trgovci in kako na bencinskih servisih? Kako bodo zaščitili stranke in kako zaposlene? Ali imajo krizne načrte, če bo zbolelo večje število njihovih zaposlenih? Vse to v nadaljevanju članka!

Nasveti, kako združiti delo in potovanje po svetu
18. 12. 2019 15.36Če spadate med neustavljive popotnike, ki vsak prosti trenutek izkoristijo za pobeg ’na lepše’, potem morda ni odveč razmisliti o kateri od oblik dela na potovanju. Na ta način združite raziskovanje novih krajev in zraven še služite. Preverite različne tipe delovnih mest in najdite popolno delo zase. In ne – ni samo za študente, temveč tudi za tiste, ki si lahko privoščijo malce več dopusta.

Želite peči piškote za prodajo? To morate vedeti!
24. 10. 2019 08.56Najbolj odmevni primeri kršitev zaradi nepravilnega ravnanja z živili v Sloveniji so bile doslej pekarne, gostilne, označevanje mesa v mesnicah, označevanje sadja in zelenjave na stojnicah. Preverite, kako je treba skrbeti za varnost in higieno, če prodajate hrano ali kozmetiko!

'Ne, nisem in ne bom kupila eko špinače v plastiki'
22. 10. 2019 08.44Kupujemo z očmi. In prvo stvar, ki jo vidimo, je največkrat embalaža. In jaz recimo nisem in ne bom kupila ekološko pridelane špinače v plastični posodici.

Tone sadja in zelenjave propadajo, saj ni delavcev
16. 10. 2019 08.55Britanska polja, sadovnjaki in nasadi so polni pridelkov, ki tam gnijejo. Razlog? Ni delavcev.

Eko, bio, organic, naravno ... Kje so lahko označbe?
09. 10. 2019 08.26Narašča tako ponudba kot tudi povpraševanje ekoloških živil in danes lahko kupimo praktično vse ekološko, od sadja, zelenjave, jogurtov, otroških kašic, mesa, moke, pa tudi piva in še kaj bi se našlo. Preverili smo, katera živila in kozmetični izdelki so lahko označeni kot "ekološki", "bio", "eko", "naravni", "organski".

Nekoč 'pastirček', danes milijarder. In rad deli z zaposlenimi
05. 10. 2019 08.45"Če zaslužim jaz, zaslužijo tudi zaposleni. Moj dobiček je njihov dobiček, njihova sreča je moja sreča," pravi Hamdi Ulukaya. Sam se je imenuje "pastirček", nekateri ga imenujejo kralj jogurtov, sicer pa je ustanovitelj podjetja Chobani, največjega proizvajalca grških jogurtov na svetu.

Novi produkti Štartaj, Slovenija! že na policah!
16. 09. 2019 09.36Začelo se je! Letošnji podjetniki Štartaj, Slovenija! so svoje izdelke zložili na police 12 trgovin Interspar po vsej Sloveniji!

ZIVABOWL
16. 09. 2019 09.31Zivabowl je mešanica različnih semen, oreškov in sadja za hitro pripravo uravnoteženega obroka brez žit in dodanega sladkorja. Zivabowl, bogata z vlakninami, omega 3 maščobami in beljakovinami, je hranljiva malica, ki napolni z energijo. Z dodatkom vode ali mleka po izbiri obrok pripravite v dveh minutah. Na policah lahko izbirate med štirimi okusi obroka Zivabowl: malina, cimet, črni ribez in kakav.

Takšni sodelavci so prava nočna mora!
20. 02. 2019 09.52Če je vaš poklic povezan s timskim delom, ste na delovnem mestu v nenehni interakciji z ljudmi. To pa velikokrat zahteva precej spretnosti v vijuganju med konflikti, ogromno prilagajanja in sklepanja kompromisov, mirne živce in včasih tudi kakšen skok iz cone udobja. Kako soustvarjati prijetno in učinkovito delovno okolje, si preberite v spodnjih vrsticah.

Uroš in Valentina med veliko krizo odkrila rešitev
28. 10. 2018 18.25Uroš in Valentina med krizo odločena, da ne bosta čakala konca kmetije, na kateri so delale generacije.