Eurojackpot: kdaj lahko srečnež prevzame dobitek?

Eurojackpot: kdaj lahko srečnež prevzame dobitek?

M.M.
24.04.2024, 9:01
0
Toliko časa mora preteči, da lahko dobi srečnež izplačan dobitek.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Nekdo se je včeraj zvečer razveselil Jackpota v igri na srečo Eurojackpot. Gre za najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do sedaj, vplačan pa je bil prek spleta na loterija.si, so v sporočilu za javnost zapisali v Loteriji Slovenije. 

Kdaj lahko srečnež prevzame dobitek?

Sedaj pa nekaj pravil glede izplačila dobitka - skladno s pravili igre na srečo Eurojackpot lahko Loterija izplača dobitek 5 + 2 sedmi delovni dan po objavi poročila. "Izplačilo dobitka pričakujemo po praznikih, po 6. maju," so sporočili. 

Dobitke od 3. do 12. kategorije pa lahko prevzamete takoj po objavi poročila o žrebanju. 

Do kdaj je rok, da srečnež prevzame dobitek?

Srečnež ima za prevzem dobitka čas vse do 22. julija 2024, poudarjajo. 

Kdaj bo jasno, v katero občino gre del dobitka?

PREBERI ŠE

Koliko Jackpotov ima Slovenija?

"Ko bo dobitek izplačan, bo novica o vrtoglavem milijonskem dobitku zagotovo razveselila tudi občino stalnega prebivališča te osebe, saj bo ta prejela kar 9 milijonov evrov davka na dobitek. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo srečni dobitnik ali dobitnica prejel ali prejela 51 milijonov evrov," so še razložili na Loteriji. 

Loterija
LoterijaFOTO: Adobe Stock

Anketa
Arhiv
Ali bi še hodili v službo, če bi na loteriji osvojili milijone?

Ali bi še hodili v službo, če bi na loteriji osvojili milijone?

da, obožujem svoje delo
267
da, ampak bi odprl lastno podjetje
250
ne, takoj bi dal odpoved
451
ne vem, o tem sploh ne razmišljam
349

Kaj pravijo tisti, ki so na loterijah po svetu zadeli vrtoglave zneske?

Izkušnje tistih, ki so že doživeli podobno izkušnjo, so zelo dragocene. Tako so o svojih izkušnjah z milijonskimi dobitki na loteriji spregovorili posamezniki v tujini, ki so razkrili nekaj sprememb, ki so se jim odvile po dobitku. 

Najbolj pomembna izkušnja je ta, da kakor je denar prišel, tako je tudi šel. Spletna stran rd.com poroča, da okoli 70 odstotkov dobitnikov, ne glede na to, ali so zadeli milijon ali 50 milijonov evrov, v roku petih let ali manj porabi ves priigrani denar. Ali pa brez njega ostanejo zaradi slabih podjetniških oz. investicijskih odločitev. Zato je najbolje, da angažirate finančnega svetovalca in morda tudi odvetnika. 

Prav tako vas bo najmanj ena oseba skušala izkoristiti. Zato dobro razmislite, komu boste razkrili, da ste novopečeni milijonar. 

Več si lahko preberete v spodnjem članku: 

PREBERI ŠE

Kaj pravijo tisti, ki so na loterijah po svetu zadeli vrtoglave zneske?

Kako se zaščititi, če dobite na loteriji?

"Tovrstno novico boste le stežka skrili pred ožjimi sorodniki, zavedajte se, da se bo novica hitro širila. Poskrbite, da bo zanjo izvedel čim manjši krog ljudi," je za spletno stran cnbc.com dejal odvetnik Jason Kurland iz New Yorka.

Bodite tudi previdni, kaj objavljate na spletu, saj lahko kaj hitro postanete tarča nepridipravov. Bodite torej skromni in se javno ne hvalite z dobrinami, ki ste si jih privoščili s priigranim denarjem. 

In seveda bodite pozorni na potrošnjo. Razmislite o primernih investicijah

PREBERI ŠE

Kako se zaščititi, če dobite na loteriji

PREBERI ŠE

Loterija dobitniku milijonov obljubila pomoč

V tujini loterije dobitnikom visokih zneskov pogosto nudijo pomoč, kot je na primer finančno svetovanje. Srečnež se lahko odloči tudi, ali bo zahteval izplačilo celotnega zneska ali pa mesečne rente. Prav tako številne loterije po svetu dobitnikom omogočajo, da ohranijo svojo anonimnost. 

Kako je v Sloveniji?

V Sloveniji lahko dobitniki ostanejo anonimni. Na vprašanje, kako Loterija Slovenije zagotavlja anonimnost osebnih podatkov, odgovarja, da popolno anonimnost osebnih podatkov dobitnikov zagotavlja skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Na podlagi tega zakona so sprejeli interne predpise in v svoje poslovanje uvedli najvišji standard kakovosti upravljanja in varovanja informacij. Pridobili so tudi mednarodni certifikat ISO 27001 ter certifikat Svetovnega loterijskega združenja WLA:SCS, ki na mednarodni ravni posebej ureja varovanje informacij na področju dejavnosti loterij.

Ali Loterija Slovenije objavi kraj prebivališča dobitnika? 

Loterija Slovenije skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in lastno Varnostno politiko podatkov kraja prebivališča dobitnika ne objavlja. Loterija objavi le kraj vplačila dobitnega listka, ki pa ni nujno enak kraju prebivališča dobitnika.