food

Slovenski delodajalec: Bi rad delal 6 ur in bil plačan 8?
04. 10. 2019 08.48Tudi v Sloveniji se vse več delodajalcev zaveda, da je lahko le spočit delavec dober delavec. Med njimi je tudi Klemen Lampič, ki ga mnogi poznate iz kuharskega šova Masterchef Slovenija.

Ostala sta brez besed, saj je račun znašal 430 evrov
01. 10. 2019 12.49Japonska turista sta znesek sicer plačala, a sta bila zelo nezadovoljna.

Novi produkti Štartaj, Slovenija! že na policah!
16. 09. 2019 09.36Začelo se je! Letošnji podjetniki Štartaj, Slovenija! so svoje izdelke zložili na police 12 trgovin Interspar po vsej Sloveniji!

ZIVABOWL
16. 09. 2019 09.31Zivabowl je mešanica različnih semen, oreškov in sadja za hitro pripravo uravnoteženega obroka brez žit in dodanega sladkorja. Zivabowl, bogata z vlakninami, omega 3 maščobami in beljakovinami, je hranljiva malica, ki napolni z energijo. Z dodatkom vode ali mleka po izbiri obrok pripravite v dveh minutah. Na policah lahko izbirate med štirimi okusi obroka Zivabowl: malina, cimet, črni ribez in kakav.

Moj Sufle
16. 09. 2019 09.30Da bi uživali v vrhunski sladici, ne potrebujete spretnosti kuharskega mojstra. Moj Sufle je predpripravljena in globoko zamrznjena sladica iz 72-odstotne temne čokolade, ki jo pripravite doma v pečici, zato čokoladna sredica ostane tekoča, zunanja skorjica pa mehka in puhasta. Ne vsebuje pšenične moke, žit, emulgatorjev ali ojačevalcev okusa.

BeLife
16. 09. 2019 09.29BeLife kombuča je 100-odstotno naravna gazirana pijača, ki nastane s fermentacijo pravega čaja. Zaradi prisotne aktivne kombuča kulture, bogate s kvasovkami in bakterijami, sestavine fermentirajo in nastane poživljajoč gaziran napitek. Kombuči pravijo tudi živa pijača, saj ni pasterizirana in dobro deluje na splošno počutje. Poleg klasičnega okusa zelenega čaja je osvežujoča gazirana pijača na voljo še v okusih ingver-limonska trava in gozdni sadeži.

Altburger
16. 09. 2019 09.29Altburger je globoko zamrznjen 100-odstotno rastlinski burger, s katerim pripravite hranljiv obrok. Glavna sestavina so sojine beljakovine, ki niso gensko spremenjene, ostale sestavine rastlinskega izvora pa obljubljajo sočnost in dober okus. Izdelava rastlinskega burgerja Altburger ima v primerjavi z mesnim burgerjem veliko manjši vpliv na okolje. Altburgerju je dodan vitamin B12, s katerim poskrbite za vnos pomembnega vitamina.

Alla Luigi
16. 09. 2019 09.28Z mesnimi in zelenjavnimi omakami Alla Luigi lahko hitro pripravite okusno kosilo. Dva različna okusa omak sta pripravljena iz sveže zelenjave in mesa slovenskega porekla, brez ojačevalcev okusa in konzervansov. Omake so narejene po navdihu Luigijeve mame, na pristen italijanski način. Na voljo sta mesna omaka bolognese in veganski ragu.

Si tudi vi želite zimo preživeti v toplih krajih?
03. 09. 2019 15.49Kam odpotovati decembra? Pri tem pa še privarčevati? V članku vas čaka nekaj nasvetov.

Račun v restavraciji: opekli so se tudi slavni in bogati
27. 08. 2019 10.2440-letnik je naročil zrezek, a ni vedel, da bo zanj treba odšteti neverjetnih 920 evrov. Končni račun je znašal 1927 evrov.

Mali Lošinj: Posneli, kaj sta storila zaposlena v pekarni
22. 08. 2019 13.17Zaposlena v pekarni sta storila nedopustno napako, meni lastnik in poudarja, da bo zadevo raziskal.

Jezeršek išče štiri srečneže, ki bodo z njim odpotovali v Tokio na OI
30. 07. 2019 08.24Cilj razpisa je izbrati več kandidatov, ki bodo z ekipo Jezeršek gostinstva odpotovali na strokovno-delovno ekskurzijo v Tokio, tam pa bodo skupaj skrbeli za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj v Slovenski hiši.

Toliko vas bo stala domača orehova potica
19. 04. 2019 13.57Jajca, šunka in potica. Preverite, koliko stanejo tipične velikonočne jedi!

To je prva certificirana slovenska potica
27. 02. 2019 12.24LePotica Janje Štrumbelj je prva slovenska potica, ki je dobila certifikat. Se je še spomnite iz oddaje "Štartaj, Slovenija!"?

Kmetje lahko že oddajo vloge za letošnje subvencije
26. 02. 2019 08.16Osnova za pravilno oddajo zahtevkov za kmetijske subvencije so urejeni osnovni podatki o kmetijah v raznih evidencah.

Trenutek, ko je družina izvedela srečno novico
04. 11. 2018 18.45Bilo je veliko neuspehov, a Grega in Tina sta vedela, da jima bo uspelo.

Uroš in Valentina med veliko krizo odkrila rešitev
28. 10. 2018 18.25Uroš in Valentina med krizo odločena, da ne bosta čakala konca kmetije, na kateri so delale generacije.

Tina in Mark: Nisva vajena biti sprta, tako da nesporazume takoj rešiva
19. 10. 2018 08.53Kako je biti podjetnik in doma skrbeti za dva mladoletna otroka?

Takoj bi zaposlili več kot 160 natakarjev
16. 10. 2018 08.40Natakarji so dandanes vse bolj cenjeni in najboljši so tudi dobro plačani. Predvsem pa jih delodajalci množično iščejo.

Glas, da imata Tina in Mark kvalitetno robo, se je hitro širil
14. 10. 2018 18.43Družina, ki sobiva z naravo in prisega na domače.

Neža: Moj otrok je dokazal, da ni ovir
07. 10. 2018 18.44Neža in Karmen sta prijateljici že od malih nog. Skupaj sta stopili na pot podjetništva.

Ali vztrajaš, tudi če vsi trdijo, da si nor?
05. 10. 2018 11.22Zakaj je včasih pomembno, da vztrajaš, tudi če vsi trdijo, da si nor?

Kako ugodno potovati po Evropi
03. 10. 2018 08.51Slovenci smo ljudje, ki radi potujemo, kar dokazujejo tudi velikokrat razprodani turistični aranžmaji. Včasih so to raziskovanja bližnjih evropskih mest, drugič odkrivanja novih kultur nekje daleč čez ekvator. Ker je jesen kot nalašč za oddih v sosednjih državah, smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako potovati in zraven še privarčevati. Iz nasvetov smo tokrat izvzeli turistične aranžmaje in se osredotočili izključno na potovanja v lastni režiji.

Mastil se je z dragim zrezkom, medtem ko ljudstvo strada
19. 09. 2018 09.35Venezuelski predsednik Nicolas Maduro si je privoščil večerjo v prestižni in zelo dragi istanbulski restavraciji Nusr-Et. Medtem se Venezuela sooča s hiperinflacijo, pomanjkanjem hrane in elektrike.

Uroš in Valentina - Marmela
17. 09. 2018 10.25Marmela ni niti marmelada, niti mlečni namaz, je nekaj vmes. Ta edinstven namaz odlikuje velik del sadja in oreškov ter dodano tekoče slovensko mleko. Marmelo lahko namažemo na palačinke ali kruh, dodamo kavi ali sladoledu, okusna pa je tudi preprosto po žlici. Na voljo je v šestih okusih, vsi pa so izdelani brez ojačevalcev okusa, barvil ali umetnih dodatkov.

Mul'c
17. 09. 2018 10.25Mul’c je žitni obrok, ki ga z dodanim mlekom pripravite v nekaj minutah. Vsi Mul’ci vsebujejo le naravne sestavine, so brez konzervansov, običajnega namiznega sladkorja, umetnih barvil ali arom. Bio ovsenim kosmičem, pirinemu zdrobu in kokosovemu sladkorju so za štiri različne okuse dodani slovenski orehi, lešniki, bio kakav in bio kokos.

Moja presna granola
17. 09. 2018 10.24Moja presna granola je hrustljav hranljiv obrok, ki si ga lahko pripravite za zajtrk, malico ali večerjo. Glavna sestavina so zemeljski mandlji (chufa), ki niso oreški, temveč gomolj rastline tigrova trava. Ekološka, presna in veganska dobrota je na voljo v petih različnih okusih ter je brez glutena, laktoze, oreškov in vsebuje le naravno prisotne sladkorje.

La Popsi
17. 09. 2018 10.23Sadne sladoledne palčke La Popsi so prijetna osvežitev in posladek, ki ga lahko uživate brez slabe vesti. Lahko so poletna osvežitev ali zimska popestritev, nedvomno pa razvredijo vsak piknik ali otroško zabavo. Vseh pet okusov je pripravljenih iz svežega sadja, brez umetnih barvil in konzervansov. Na voljo je tudi poseben okus za odrasle – mojito.

Za to družino ni krize
20. 08. 2018 14.13Šest do sedem tisoč glav prodane solate vsak dan pomeni, da Tomasino-Rozmanovi komaj najdejo čas za kosilo. Uspeh gorenjske kmetije je zasejala Štajerka, ki je pred 20 leti moža prepričala, da opusti živinorejo.

Od zidarjevega sina do vizionarja
08. 08. 2018 09.21Kaj se lahko naučimo od Robuchona?