food

Si tudi vi želite zimo preživeti v toplih krajih?
03. 09. 2019 15.49Kam odpotovati decembra? Pri tem pa še privarčevati? V članku vas čaka nekaj nasvetov.

Račun v restavraciji: opekli so se tudi slavni in bogati
27. 08. 2019 10.2440-letnik je naročil zrezek, a ni vedel, da bo zanj treba odšteti neverjetnih 920 evrov. Končni račun je znašal 1927 evrov.

Mali Lošinj: Posneli, kaj sta storila zaposlena v pekarni
22. 08. 2019 13.17Zaposlena v pekarni sta storila nedopustno napako, meni lastnik in poudarja, da bo zadevo raziskal.

Jezeršek išče štiri srečneže, ki bodo z njim odpotovali v Tokio na OI
30. 07. 2019 08.24Cilj razpisa je izbrati več kandidatov, ki bodo z ekipo Jezeršek gostinstva odpotovali na strokovno-delovno ekskurzijo v Tokio, tam pa bodo skupaj skrbeli za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj v Slovenski hiši.

Toliko vas bo stala domača orehova potica
19. 04. 2019 13.57Jajca, šunka in potica. Preverite, koliko stanejo tipične velikonočne jedi!

To je prva certificirana slovenska potica
27. 02. 2019 12.24LePotica Janje Štrumbelj je prva slovenska potica, ki je dobila certifikat. Se je še spomnite iz oddaje "Štartaj, Slovenija!"?

Kmetje lahko že oddajo vloge za letošnje subvencije
26. 02. 2019 08.16Osnova za pravilno oddajo zahtevkov za kmetijske subvencije so urejeni osnovni podatki o kmetijah v raznih evidencah.

Trenutek, ko je družina izvedela srečno novico
04. 11. 2018 18.45Bilo je veliko neuspehov, a Grega in Tina sta vedela, da jima bo uspelo.

Uroš in Valentina med veliko krizo odkrila rešitev
28. 10. 2018 18.25Uroš in Valentina med krizo odločena, da ne bosta čakala konca kmetije, na kateri so delale generacije.

Tina in Mark: Nisva vajena biti sprta, tako da nesporazume takoj rešiva
19. 10. 2018 08.53Kako je biti podjetnik in doma skrbeti za dva mladoletna otroka?

Takoj bi zaposlili več kot 160 natakarjev
16. 10. 2018 08.40Natakarji so dandanes vse bolj cenjeni in najboljši so tudi dobro plačani. Predvsem pa jih delodajalci množično iščejo.

Glas, da imata Tina in Mark kvalitetno robo, se je hitro širil
14. 10. 2018 18.43Družina, ki sobiva z naravo in prisega na domače.

Neža: Moj otrok je dokazal, da ni ovir
07. 10. 2018 18.44Neža in Karmen sta prijateljici že od malih nog. Skupaj sta stopili na pot podjetništva.

Ali vztrajaš, tudi če vsi trdijo, da si nor?
05. 10. 2018 11.22Zakaj je včasih pomembno, da vztrajaš, tudi če vsi trdijo, da si nor?

Kako ugodno potovati po Evropi
03. 10. 2018 08.51Slovenci smo ljudje, ki radi potujemo, kar dokazujejo tudi velikokrat razprodani turistični aranžmaji. Včasih so to raziskovanja bližnjih evropskih mest, drugič odkrivanja novih kultur nekje daleč čez ekvator. Ker je jesen kot nalašč za oddih v sosednjih državah, smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako potovati in zraven še privarčevati. Iz nasvetov smo tokrat izvzeli turistične aranžmaje in se osredotočili izključno na potovanja v lastni režiji.

Mastil se je z dragim zrezkom, medtem ko ljudstvo strada
19. 09. 2018 09.35Venezuelski predsednik Nicolas Maduro si je privoščil večerjo v prestižni in zelo dragi istanbulski restavraciji Nusr-Et. Medtem se Venezuela sooča s hiperinflacijo, pomanjkanjem hrane in elektrike.

Uroš in Valentina - Marmela
17. 09. 2018 10.25Marmela ni niti marmelada, niti mlečni namaz, je nekaj vmes. Ta edinstven namaz odlikuje velik del sadja in oreškov ter dodano tekoče slovensko mleko. Marmelo lahko namažemo na palačinke ali kruh, dodamo kavi ali sladoledu, okusna pa je tudi preprosto po žlici. Na voljo je v šestih okusih, vsi pa so izdelani brez ojačevalcev okusa, barvil ali umetnih dodatkov.

Mul'c
17. 09. 2018 10.25Mul’c je žitni obrok, ki ga z dodanim mlekom pripravite v nekaj minutah. Vsi Mul’ci vsebujejo le naravne sestavine, so brez konzervansov, običajnega namiznega sladkorja, umetnih barvil ali arom. Bio ovsenim kosmičem, pirinemu zdrobu in kokosovemu sladkorju so za štiri različne okuse dodani slovenski orehi, lešniki, bio kakav in bio kokos.

Moja presna granola
17. 09. 2018 10.24Moja presna granola je hrustljav hranljiv obrok, ki si ga lahko pripravite za zajtrk, malico ali večerjo. Glavna sestavina so zemeljski mandlji (chufa), ki niso oreški, temveč gomolj rastline tigrova trava. Ekološka, presna in veganska dobrota je na voljo v petih različnih okusih ter je brez glutena, laktoze, oreškov in vsebuje le naravno prisotne sladkorje.

La Popsi
17. 09. 2018 10.23Sadne sladoledne palčke La Popsi so prijetna osvežitev in posladek, ki ga lahko uživate brez slabe vesti. Lahko so poletna osvežitev ali zimska popestritev, nedvomno pa razvredijo vsak piknik ali otroško zabavo. Vseh pet okusov je pripravljenih iz svežega sadja, brez umetnih barvil in konzervansov. Na voljo je tudi poseben okus za odrasle – mojito.

Za to družino ni krize
20. 08. 2018 14.13Šest do sedem tisoč glav prodane solate vsak dan pomeni, da Tomasino-Rozmanovi komaj najdejo čas za kosilo. Uspeh gorenjske kmetije je zasejala Štajerka, ki je pred 20 leti moža prepričala, da opusti živinorejo.

Od zidarjevega sina do vizionarja
08. 08. 2018 09.21Kaj se lahko naučimo od Robuchona?

Previdno, ko naročate kavo!
26. 07. 2018 08.50Dobro je vedeti!

Davorju se je takrat spremenilo življenje
03. 07. 2018 06.45Še pred začetkom 3. sezone oddaje Štartaj, Slovenija smo se v intimni atmosferi njegovega butičnega marketa pogovarjali z udeležencem prve sezone, Davorjem Podbevškom - Barbo. Kako mu je življenje spremenila sol, kako je začel in kaj svetuje novim podjetnikom?

Zato Slovenci raje jemo arašidovo maslo
20. 06. 2018 06.34Ko mu je prijatelj dejal, da mu nikoli ne bo uspelo, je sprejel izziv. Slovenec je z arašidovim maslom v prvih štirih mesecih tega leta ustvaril več kot 20.000 evrov čistega dobička.

Hiša Franko na seznamu 50 najboljših restavracij na svetu
20. 06. 2018 11.27V Hiši Franko so na svoji Facebook strani zapisali, da so ponosni in zadovoljni s tako pohvalo.

Veliki trgovci izsiljujejo pridelovalce z nizko ceno?
15. 06. 2018 11.42Prehrambeni varuh potrošnike poziva k nakupu slovenske sveže zelenjave in zgodnjega krompirja, četudi sta nekoliko dražja od uvožene.

Ste se kdaj spraševali, zakaj kolesarji spijejo veliko kave?
12. 06. 2018 09.19Naj ponudimo odgovor.

Za diplomo je spekla 100 biskvitov
08. 06. 2018 12.41Njena najbolj zahtevna naročnica je njena petletna hči, njen najmanj zahtevni naročnik pa njen devetletni sin. Najbolj zanimivo naročilo je bilo od Rusinje, saj je zahtevalo pravo raziskovalno delo.

Težave z želodcem so ju pripeljale do uspešnega posla
05. 06. 2018 08.01Zakaj je Iconic kava drugačna in kako nama je spremenila življenje?