food

Cena svinjskega mesa lani višja za 36 odstotkov
13. 01. 2020 22.50Cene svinjskega mesa so se v Sloveniji samo v lanskem letu zvišale za več kot tretjino, še višja je njihova rast v EU.

Živa: V ta projekt sem vložila ves trud, ki ga premorem
15. 12. 2019 19.05"Ves trud, ko sem celo leto vodila produkt skozi razvoj in na police ter do kupcev, je bil poplačan. Sprostila se je napetost, ki se je nabirala celo leto," je za Cekin.si po finalu povedala Živa Pogačnik, ki je navdušila s produktom Zivabowl.

Luka in Maj: Začnite s projekti, v katere res verjamete
15. 12. 2019 19.03Bilo je napeto: ali bo Luki in Maju uspelo ali ne? Njun produkt Altburger je zdaj na policah in na voljo vsem, ki si želijo okusiti nekaj drugačnega in slastnega. To je zgodba dveh mladih, ki tudi v najtežjih trenutkih nista prenehala verjeti v svojo idejo.

Luigi: Čeprav kaže, da ni rešitve, ne obupajte, pojdite do konca
15. 12. 2019 19.03Bilo je težko, je jasen Luigi, a v isti sapi doda, da je ves njihov trud, ki so ga vložili v omake Alla Luigi, poplačan.

'Sam si ne predstavljam posla in ne starševske vloge brez Špele'
01. 12. 2019 09.39Špela in Andrej Mis sta uspešna podjetnika, ki sta tudi starša. Usklajevanje službenega in zasebnega življenja je pri takem tempu zagotovo težko, a z dobro organizacijo je vse mogoče.

'Kot delodajalec imam zelo visoka pričakovanja in merila'
29. 11. 2019 15.39Špela in Andrej Mis sta očarala s sladico Moj Sufle, ki se kar topi v ustih. Imata še veliko idej.

'Želela sva nekaj več. Večje prihodke za družino, več svobode ...'
24. 11. 2019 18.26Špela in Andrej Mis sta sanjala o svojem poslu. Nato sta se odločila, da bosta svoje sanje uresničila. Ko sta se s Špelo odločila za korenito spremembo v svojem poklicnem in zasebnem življenju, je Andrej najprej dal odpoved v službi, kjer je imel redno zaposlitev za nedoločen čas.

Fanta sta na pravi poti, a daleč od cilja
17. 11. 2019 18.45Mlada podjetnika na začetku svoje poti predvidenega časa za testiranja nista uspela optimalno določiti, zato izdelka Altburger še ni na policah Štartaj Slovenija.

Martinovo: od kod pa bo vaša raca ali gos?
08. 11. 2019 13.53Pri trgovcih smo preverili, od kos so race in gosi, ki ne smejo manjkati na martinovi pojedini, saj je Slovenija pri tej ponudbi daleč od samooskrbe.

Svinjsko meso bo dražje. Zakaj?
06. 11. 2019 10.29Izbruh afriške prašičje kuge je na Kitajskem močno zredčil populacijo prašičev. Kako bo oz. že vpliva na slovenski trg?

Delo je vedno nosila s seboj, tudi na dopust
02. 11. 2019 08.42Živa Pogačnik (Zivabowl) načeloma zagovarja delovnik šestih res produktivnih ur, vendar pri zagonu podjetja to ni mogoče in tega se zaveda. Dela, dokler ni postorjeno, kar mora biti ta dan postorjeno, včasih tudi pozno v noč.

Takšna bo Živa kot delodajalka!
30. 10. 2019 07.07Živa Pogačnik je vedela, da bo morala svojo karierno pot vzeti v svoje roke. In jo je! Pa bo zmogla prav vse sama? Živa pravi, da bi bila zelo vesela, če bi se posel prijel in širil do te mere, da bi potrebovala okrepitve. Kakšna bi bila kot delodajalka?

Živa je dobila odpoved in takrat je storila pomemben korak
27. 10. 2019 18.30Ni bilo lahko, a je iskala rešitev. Ko je dobila odpoved, pa je vedela, da je prišel pomemben trenutek odločitve.

Kar z žlico bi jo jedel!
26. 10. 2019 08.39Ponavadi takoj vemo, ko jemo kaj domačega ali kupljenega. Kako so se tokrat odrezali preizkuševalci Štartaj, Slovenija!, pa si poglejte v dodanem videu.

Ve, da se takšna priložnost zgodi le enkrat v življenju
24. 10. 2019 08.57Luigi, ki je Slovenijo navdušil z domačimi omakami, je zelo odkrit. Pokaže svoja čustva in koliko mu pomeni družina. Kako pa usklajuje posel in družinsko življenje?

Želite peči piškote za prodajo? To morate vedeti!
24. 10. 2019 08.56Najbolj odmevni primeri kršitev zaradi nepravilnega ravnanja z živili v Sloveniji so bile doslej pekarne, gostilne, označevanje mesa v mesnicah, označevanje sadja in zelenjave na stojnicah. Preverite, kako je treba skrbeti za varnost in higieno, če prodajate hrano ali kozmetiko!

Da nikoli ni prepozno, sta dokaz zgodbi, ki vas bosta navdušili
23. 10. 2019 13.44Dve zgodbi o uspehu - Vermipur in BeLife. Gre za dve podjetniški ideji, ki sta navdušili Slovenijo.

Luigi: To je priložnost, da uspeš!
20. 10. 2019 18.2032-letni kuhar, ki se je še z dvema prijateljema odločil, da se odpravi na samostojno podjetniško pot. Na začetku ni bilo enostavno, saj so se soočali z stvarmi, ki jim niso bile najbolj jasne - dokumentacija, inšpekcije, testi, dovoljenja ... -, a tudi to so premagali.

Obogatel s preprosto idejo, s katero je rešil težavo, ki muči veliko ljudi
17. 10. 2019 08.57Le kdo ne pozna tistega občutka nemoči, ko mora po dolgem delovniku še v trgovino po nakupih in nato domov za štedilnik ...

Tone sadja in zelenjave propadajo, saj ni delavcev
16. 10. 2019 08.55Britanska polja, sadovnjaki in nasadi so polni pridelkov, ki tam gnijejo. Razlog? Ni delavcev.

'Delam toliko ur, kot je potrebnih, da je delo narejeno'
10. 10. 2019 08.20Mirza Ljubijankić je star 21 let, pa je že zaplaval v resne podjetniške vode. Dela veliko, prizna, a kljub temu si vzame tudi čas za nekatere stvari, ki mu veliko pomenijo.

Eko, bio, organic, naravno ... Kje so lahko označbe?
09. 10. 2019 08.26Narašča tako ponudba kot tudi povpraševanje ekoloških živil in danes lahko kupimo praktično vse ekološko, od sadja, zelenjave, jogurtov, otroških kašic, mesa, moke, pa tudi piva in še kaj bi se našlo. Preverili smo, katera živila in kozmetični izdelki so lahko označeni kot "ekološki", "bio", "eko", "naravni", "organski".

Nekoč 'pastirček', danes milijarder. In rad deli z zaposlenimi
05. 10. 2019 08.45"Če zaslužim jaz, zaslužijo tudi zaposleni. Moj dobiček je njihov dobiček, njihova sreča je moja sreča," pravi Hamdi Ulukaya. Sam se je imenuje "pastirček", nekateri ga imenujejo kralj jogurtov, sicer pa je ustanovitelj podjetja Chobani, največjega proizvajalca grških jogurtov na svetu.

Imajo zelo pomembno nalogo, med njimi tudi deček
04. 10. 2019 10.33Predstavljamo vam prav posebno skupino, ki bo popestrila dogajanje v Štartaj, Slovenija! - to je skupina petih preizkuševalcev, ki testirajo izdelke četrte sezone!

Slovenski delodajalec: Bi rad delal 6 ur in bil plačan 8?
04. 10. 2019 08.48Tudi v Sloveniji se vse več delodajalcev zaveda, da je lahko le spočit delavec dober delavec. Med njimi je tudi Klemen Lampič, ki ga mnogi poznate iz kuharskega šova Masterchef Slovenija.

Ostala sta brez besed, saj je račun znašal 430 evrov
01. 10. 2019 12.49Japonska turista sta znesek sicer plačala, a sta bila zelo nezadovoljna.

Novi produkti Štartaj, Slovenija! že na policah!
16. 09. 2019 09.36Začelo se je! Letošnji podjetniki Štartaj, Slovenija! so svoje izdelke zložili na police 12 trgovin Interspar po vsej Sloveniji!

ZIVABOWL
16. 09. 2019 09.31Zivabowl je mešanica različnih semen, oreškov in sadja za hitro pripravo uravnoteženega obroka brez žit in dodanega sladkorja. Zivabowl, bogata z vlakninami, omega 3 maščobami in beljakovinami, je hranljiva malica, ki napolni z energijo. Z dodatkom vode ali mleka po izbiri obrok pripravite v dveh minutah. Na policah lahko izbirate med štirimi okusi obroka Zivabowl: malina, cimet, črni ribez in kakav.

Moj Sufle
16. 09. 2019 09.30Da bi uživali v vrhunski sladici, ne potrebujete spretnosti kuharskega mojstra. Moj Sufle je predpripravljena in globoko zamrznjena sladica iz 72-odstotne temne čokolade, ki jo pripravite doma v pečici, zato čokoladna sredica ostane tekoča, zunanja skorjica pa mehka in puhasta. Ne vsebuje pšenične moke, žit, emulgatorjev ali ojačevalcev okusa.

BeLife
16. 09. 2019 09.29BeLife kombuča je 100-odstotno naravna gazirana pijača, ki nastane s fermentacijo pravega čaja. Zaradi prisotne aktivne kombuča kulture, bogate s kvasovkami in bakterijami, sestavine fermentirajo in nastane poživljajoč gaziran napitek. Kombuči pravijo tudi živa pijača, saj ni pasterizirana in dobro deluje na splošno počutje. Poleg klasičnega okusa zelenega čaja je osvežujoča gazirana pijača na voljo še v okusih ingver-limonska trava in gozdni sadeži.